Waterorgel

Studenten upgraden waterorgel

Waterorgel

Twee studenten hebben het waterorgel in Attractiepark Slagharen een complete upgrade gegeven.

Het nostalgische samenspel van water, licht en muziek kan voortaan een onbeperkt aantal muziekstukken presenteren, waardoor er elke dag andere wijsjes te horen zijn en de voorstelling kan worden aangepast aan het seizoen.

Praktijkopdracht

Daan Wijnberg en Sander Marsman, studenten van de opleidingen Elektrotechniek en ICT van het Deltion College in Zwolle, kregen het moderniseren van het waterorgel als beroepspraktijkopdracht. Zij hebben diverse innovaties en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van audiovisuele technieken toegepast om van het wat oubollige waterorgel een moderne Musical Fountain te maken. Zo installeerden zij een nieuw besturingssysteem waardoor het mogelijk wordt steeds nieuwe voorstellingen te creëren. Vooral voor gasten die logeren in het vakantiepark van Attractiepark Slagharen een verbetering: zij kunnen nu zo vaak ze willen een bezoekje brengen aan het waterorgel en zien steeds een andere show.

{googleads right}Tijdsdruk

Stagebegeleider Ben Nijkamp, hoofd Technische Dienst van Attractiepark Slagharen op de lokale nieuwssite Weblog Zwolle: “Daan en Sander moesten goed samenwerken om zowel de technische kant als de softwarematige kant met elkaar te laten communiceren. De tijdsdruk was hoog in verband met de opening van het park. Gelukkig hebben zij de verwachtingen meer dan waargemaakt!” Vrijdag 18 april presenteren Wijnberg en Marsman hun bouwwerk officieel aan opdrachtgevers en schoolbegeleiders.


2008 © PARKPLANET – FOTO: JORGEN KOOLWIJK

 

Meest bezochte parkprofielen