Openingsceremonie

Tower of Terror groots geopend

Openingsceremonie

Zaterdagavond is in Walt Disney Studios de Twilight Zone Tower of Terror officieel geopend. Het is de grootste en duurste attractie ooit in Disneyland Resort Parijs gebouwd.

In de Tower of Terror storten bezoekers met een op hol geslagen goederenlift dertien verdiepingen in een vrije val omlaag. De attractie was al sinds begin dit jaar officieus in gebruik, maar werd afgelopen weekend met veel tromgeroffel officieel geopend. In aanwezigheid van media en radio- en televisiebekendheden uit diverse Europese landen werd het Hollywood Tower Hotel, waarin de lift zich bevindt, met een kleurrijke en ingenieuze multimediashow onthuld. Het 55 meter hoge gebouw was met diabeelden virtueel van een feestelijke verpakking voorzien, compleet met touwen en strikken. Gedurende de officiële openingshandeling werd met behulp van projecties het gebouw als een cadeautje letterlijk ‘uitgepakt’. De ceremonie ging gepaard met vuurwerk, lichtbundels en veel theatrale muziek.

Soapies

Bij de grootse opening waren uit Nederland de jeugdige sterren uit de soapseries Goede Tijden Slechte Tijden en Onderweg naar Morgen present. ’s Middags werden zij voor het Tros-programma Kids Top 20 geïnterviewd door presentatrice Monique Smit. Gebroederlijk poseerden de acteurs van de twee elkaar beconcurrerende soaps met de dansers van de nieuwe Disney-openluchtshow High School Musical 2, die eveneens dit weekend in première ging.

{googleads right}Geesten

The Twilight Zone Tower of Terror is het meest in het oog springende onderdeel van een nieuwe themazone in de Walt Disney Studios: de Hollywood Boulevard. De toren is al jaren een groot succes in de Disney-parken in Florida, Californië en Tokio. Verantwoordelijk voor die hoteltorens, en ook voor het Hollywood Tower Hotel in Parijs, is Theron Skees, show producer van Walt Disney Imagineering. Skees heeft anderhalf jaar aan de attractie gewerkt. Toen de Tower of Terror in december klaar was, keerde hij terug naar zijn woonplaats in de Verenigde Staten, maar speciaal voor de officiële opening was hij weer drie dagen te gast in het Studio-park. “Het is geweldig om hier de gezichten te zien van de gasten die een rit maken in de Tower”, vertelt hij. “Misschien klinkt dat als een clichéantwoord, maar ik geniet enorm van de reacties van de bezoekers. Disney Imagineers proberen telkens opnieuw grenzen te verleggen op het gebied van verbeelding, zodat de gasten echt in het verhaal van de attractie betrokken worden. Dat is ook hier in Parijs weer uitermate goed gelukt: de spiegel bijvoorbeeld waarin de bezoekers zichzelf zien als geesten slaat geweldig aan.”

Uitzicht

Skees en zijn team van Imagineers hebben een meesterwerk afgeleverd: via de ooit majestueuze lobby worden de bezoekers door de dubieuze piccolo’s van het hotel begeleid naar de stoffige bibliotheek. Door een verborgen deur komt men terecht in de kelders van het hotel, waar zich tevens de oude en vervallen dienstliften bevinden. Tijdens de angstaanjagende rit naar boven passeert de lift hotelgangen waarin de spookachtige verschijningen van de tijdens een gigantisch onweer op onverklaarbare wijze verdwenen gasten op willekeurige momenten verschijnen. Dan stort de lift plotseling naar beneden in de liftschacht, en schiet vervolgens ook weer terug naar boven, wat een magnifiek uitzicht over de twee Disney-parken oplevert. Helaas voor slechts luttele seconden…

Mickey en Minnie tijdens de opening
De trotse gastheer en -vrouw van de openingsplechtigheid

De 'ingepakte' Tower of Terror
Tijdens de openingsceremonie wordt het Hollywood Tower Hotel
als een cadeautje ‘uitgepakt’

Het verhaal: 'Noodweer treft het hotel'
Met een multimediale show wordt de geschiedenis
van het mysterieuze hotel verteld

De toren wordt met vuurwerk geopend
De Tower of Terror wordt met veel vuurwerk geopend

Monique Smit interviewt ONM-soapies
Monique Smit interviewt de soapies uit Onderweg naar Morgen

Acteurs uit GTST en ONM met hun High School-collega's
Spelers uit GTST en ONM poseren samen met de dansers 
van High School Musical 2

Naar de parkplanner van Walt Disney Studios


© 2008 TEKST EN FOTO’S: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen