Band voor ingang Tivoli

Fotoboek over Tivoli Gardens

Band voor ingang Tivoli

De wereldberoemde fotograaf Harry Benson heeft een fotoboek gemaakt over Tivoli in Kopenhagen.

Het boek laat zien hoe gedistingeerd en uniek de tuinen in het hartje van de Deense hoofdstad zijn. Het boekwerk van Benson is een uitgave die gezien mag worden: professioneel uitgevoerd, 240 pagina’s dik en met bijna honderdvijftig foto’s die tonen hoe enthousiast, verrast en uitgelaten de bezoekers van het bekende pretpark zijn. Het voorwoord van het fotoboek is geschreven door John Loring, designer bij het befaamde juweliershuis Tiffany & Co in New York.

The Beatles

Harry Bensons carrière raakte in een stroomversnelling toen hij de opdracht kreeg de Amerikaanse tournee van The Beatles op de gevoelige plaat vast te leggen. De Schot bleef in de Verenigde Staten wonen en reisde meerdere malen met The Beatles mee. In 1964 bezocht hij samen met de legendarische popgroep Kopenhagen en met gitarist George Harrison ging hij naar Tivoli. Benson publiceerde in bladen als Life, Vanity Fair en People. Hij kreeg onder meer wereldsterren als Michael Jackson en Elizabeth Taylor en alle Amerikaanse presidenten sinds Eisenhower voor zijn lens.

Als kind

John Loring bezocht Tivoli voor het eerst als kind, toen hij met zijn ouders door Europa reisde. Jaren later werd hij door Tiffany in New York gevraagd de kerstverlichting voor de juwelierszaak en de aanpalende Park Avenue te ontwerpen en hij liet zich daarbij inspireren door wat hij in zijn jeugd in Tivoli had gezien. In 1997 was de cirkel rond: de directie van Tivoli vroeg hem zijn ideeën over de perfecte kerststemming in het Deense park op papier te zetten. Dat werd de basis voor de huidige kerstsfeer in Tivoli. Loring schreef diverse boeken, onder andere over de geschiedenis van Tiffany, de huizen op Palm Beach, gastronomie en binnenhuisarchitectuur.

In Deens en Engels

Het fotoboek Tivoli Gardens is verschenen in het Deens en Engels en is onder meer te bestellen bij Amazon.

Het boek van Benson en Loring
Het fotoboek van Benson en Loring


2008 © TEKST: PARKPLANET – FOTO: TIVOLI

Meest bezochte parkprofielen