Baby

Achtbaan voor baby’s?

Baby

Met een snelheid van iets meer dan drie kilometer per uur kunnen baby’s straks hun eigen rollercoaster-ritje beleven in Alton Towers. Althans, dat bweert het Engelse park zelf.

Alton Towers – bekend van sensationele achtbanen als Nemesis, Oblivion en Air – zegt onder de naam Giant Gurgle (wat zoiets betekent als Grote Murmel) een miniachtbaan voor kinderen onder de negentig centimeter te gaan bouwen. De baan wordt zestig meter lang en een ritje duurt iets meer dan een minuut. Ouders van de zuigelingen kunnen naast de baan met het karretje meelopen. De rijtuigen krijgen de vorm van een teddybeer. Maar of de miniatuurachtbaan er ook echt komt, wordt alom betwijfeld. De geruchten gaan dat Alton Towers het bericht aan nieuwsblad The Sun heeft verstrekt om publiciteit te genereren.

{googleads right}Wereldprimeur

Een zegsman van Alton Towers spreekt bloedserieus van een wereldprimeur en hij knipoogt dat baby’s straks in het park hun eerste G(urgle)-krachten kunnen beleven. Bezoekertjes die in de Giant Gurgle willen plaatsnemen, moeten wel ouder zijn dan zes maanden. De tijd zal leren of de babybaan ook daadwerkelijk een plekje krijgt in Alton Towers

Ontwerpschets Giant Gurgle
Een ontwerpschets van de Giant Gurgle: grap of realiteit?
 

2008 © PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen