Muiltjes

Assepoester komt in Sprookjesbos wonen

Muiltjes

Op verzoek van de bezoekers van de Efteling komt in 2009 Assepoester in het Sprookjesbos wonen.

Het sprookje over het meisje dat een prinses wordt is het 26e in het befaamde bos. Een woordvoerder van het park in Kaatsheuvel heeft dat vandaag officieel bekendgemaakt, nadat de gemeente Loon op Zand een bouwvergunning had afgegeven.

Gemist

Volgens de Efteling bleek uit het tevredenheidonderzoek dat het park regulier houdt dat Assepoester door de bezoekers nog het meest gemist wordt in het Sprookjesbos. Het sprookje gaat over een weesmeisje dat slecht wordt behandeld door haar stiefmoeder en haar twee verwende stiefzusjes. Door tussenkomst van een fee mag Assepoester toch naar het bal waarop de prins naar een geschikte gemalin zoekt. Daar verliest ze klokslag middernacht haar glazen muiltje. Met het schoentje in de hand lukt het de prins om haar terug te vinden en Assepoester wordt de nieuwe prinses. Er zijn diverse versies van het verhaal Assepoester bekend, maar de bekendste zijn die van de Franse sprookjesschrijver Charles Perrault uit 1697 en van de Duitse gebroeders Grimm uit de negentiende eeuw.

Herautenplein

Assepoester krijgt een onderkomen aan het Herautenplein, naast het sprookje Sneeuwwitje. Afgelopen winterseizoen stond Assepoester ook al als musical op de planken van het Efteling Theater, met zangeres Do in de hoofdrol. Het tweede nieuwe sprookjestafereel dat komend seizoen in het Sprookjesbos te zien zal zijn is de Sprookjesboom, bekend van de gelijknamige televisieserie.


2008 © PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen