Nostalgische tent van Circus Pieck

Circus Pieck is in aantocht

Nostalgische tent van Circus Pieck

Vanaf de zomer 2008 slaat Circus Pieck zijn tenten op in de Efteling.

Voor het nostalgische circus is een plekje gereserveerd op het sfeervolle Anton Pieckplein. In de maanden juli en augustus zullen in de intieme circustent acts en workshops gegeven worden door circustheatergroep Art de la Rue. In hun acts combineren zij verschillende circusdisciplines met theater en moderne dans. Jonge bezoekers van het circus zullen betrokken worden bij de optredens: zij mogen de piste betreden en leren daar spelenderwijs de beginselen van het jongleren tijdens het interactieve programma Jong geleerd.

Een echt circus

Vanaf 30 augustus wordt de piste van Circus Pieck vrijgemaakt voor een nieuwe voorstelling: een echt circus, met een bazige circusdirecteur, een circusfamilie met adembenemende luchtacrobatiek en ontroerende komieken. De ster van de voorstelling komt echter uit onverwachte hoek… Samen spelen ze een klassiek verhaal over de romantiek van het circusleven.

{googleads right}Meer voorstellingen

Circus Pieck is een eerste stap van de Efteling om in het park meer theatervoorstellingen te programmeren, ter vervanging van de voorstellingen in het grote Efteling Theater. In die theaterzaal gaat namelijk op 28 september The Sound of Music in première. Deze musical heeft een open eind en zal op de planken blijven zolang er belangstelling voor de voorstelling bestaat. Het Efteling Theater is om die reden (vanaf 25 augustus) niet meer beschikbaar voor parkbezoekers. Efteling vult deze lacune met voorstellingen in het park, zoals Circus Pieck. Voor het seizoen 2009 staan nieuwe initiatieven op de rol.

Anton Pieck

Het circus is, net zoals het plein, vernoemd naar Anton Pieck, de meest bekende grondlegger van de Efteling. De romantische tekenaar, die in 1987 overleed, tekende de allereerste sprookjes van de Efteling en maakte het park daarmee beroemd.

Het interieur van Circus Pieck


2008 © PARKPLANET – ILLUSTRATIES: HANS KUIJTEN 3D CONCEPTS
 

Meest bezochte parkprofielen