Eerste spade de grond in voor nieuwe toegangsweg

Eerste spade de grond in voor uitbreiding

Eerste spade de grond in voor nieuwe toegangsweg

In Europa-Park is de eerste spade de grond in gegaan voor de uitbreidingsplannen van het populaire Duitse park.

De eerste fase van de uitbreiding behelst de aanleg van een ruim anderhalve kilometer lange toegangsweg. De huidige toegangsroute moet wijken voor de aanwas van het park. De grondwerkzaamheden werden ingezet door de twee parkdirecteuren, de broers Roland en Jürgen Mack. Zij werden terzijde gestaan door de burgemeester van de plaats Rust, waarin Europa-Park ligt, Günter Gorecky. De nieuwe straat wordt 25 meter breed en bevat naast een autogedeelte ook zones voor fietsers en voetgangers. De route zal bij de winteropenstelling van het park in gebruik worden genomen. De officiële oplevering wordt in januari 2009 verwacht.

{googleads right}Naast Portugal

De oppervlakte van het Europa-Park wordt vergroot met vijftien hectare. Acht jaar lang werd er over gedaan om de gronden te verwerven. Het nieuwe gedeelte ligt aansluitend aan de zone Portugal. Bezoekers kunnen het nieuwe gebied bereiken via de toegangsweg die naast de waterattractie Antlantica SuperSplash wordt aangelegd. Op het terrein wordt een nieuw ‘land’ gevestigd, waar onder meer een achtbaan en een in de stijl van dat land vormgegeven straatje komen te liggen. De ontwerpen komen van de hand van de Nederlandse designer Michel den Dulk. De opening is voorzien voor het seizoen 2009. Verdere invulling van het uitbreidingsgebied van Europa-Park vindt in de daaropvolgende jaren plaats.


© 2008 PARKPLANET – FOTO: EUROPA-PARK

Meest bezochte parkprofielen