Michael Flinterman bij zijn vertrek uit Toverland

Fan volbrengt fietstocht Toverland – Europa-Park

Michael Flinterman bij zijn vertrek uit Toverland

Michael Flinterman wil zijn grootste hobby – het bezoeken van pretparken – combineren met een grensverleggende en persoonlijke uitdaging: hij fietst naar het in Zuid-Duitsland gelegen Europa-Park.

De 25-jarige Flinterman begint zijn avontuurlijke fietstocht op zaterdag 24 mei bij Toverland in het Limburgse Sevenum. De planning is dat hij vijf dagen later, met zo’n 550 kilometer op de teller, zal arriveren bij het Europa-Park in Rust.

Opafiets

Het idee voor de fietstocht begon te rijpen in 2003. Vorig jaar augustus kreeg Flinterman, werkzaam in de ICT-sector, voor zijn 25ste verjaardag een oude opafiets met glimmende toeter cadeau, om aan de broodnodige conditie te gaan werken. Een week later fietste Michael zijn eerste tocht van 25 kilometer; het begin van een intensieve voorbereiding voor de uitdagende tocht die hem naar het zuiden van Duitsland gaat brengen.

Trainingsschema

In oktober 2007 riep Flinterman de hulp in van drie studenten van sportacademie CALO in Zwolle. Met behulp van een intensief trainingsschema werd er hard gewerkt aan de tochtvoorbereiding. In maart 2008 kocht Michael zijn uiteindelijke fiets en maakte vervolgens tochten die begonnen met 35 kilometer en gestaag opliepen naar tochten van 80 tot 90 kilometer. Tot op heden zijn er zo’n 1400 oefenkilometers gefietst en honderden trainingsuren ingestoken.

{googleads right}Startlocatie

Na een intensieve voorbereiding van ruim zeven maanden is het nu voor Flinterman dan zover. Zes personen zullen Michael in twee auto’s volgen om, waar nodig, morele steun te bieden en ervoor te zorgen dat de juiste route wordt afgelegd. Als startlocatie is gekozen voor Toverland, waar de favoriete houten rollercoaster van pretparkliefhebber Michael staat. De 35 meter hoge achtbaan Troy wordt door de hem gezien als ‘symbool van overwinningskracht’. 

Toos Toverhoed

Op zaterdag 24 mei om 11.00 uur zal een vertegenwoordiging van het Toverland-management – inclusief parkmascotte Toos Toverhoed – Michael uitzwaaien, samen met alle mensen die hem een hart onder de riem willen steken. Als alles volgens planning verloopt, zal Flinterman op 29 mei in Europa-Park arriveren.

•••••

Michael Flinterman heeft op 28 mei 2008 met bravoure zijn missie voltooid. Na 550 kilometers, vijf vermoeiende dagen, de nodige zadelpijn, weer en wind én de nodige support, kwam Michael woensdag rond 19.45 uur uitgeput maar zeer voldaan aan in het Duitse Europa-Park. Met een dikke glimlach kan Michael terugblikken op een ongelooflijke persoonlijke prestatie. Na vijf jaar aanlooptijd heeft hij zijn plannen waargemaakt en kan hij nu volop genieten van de hieraan verbonden glorie.

De aftrap 

De trip van Michael naar Europa-Park begon zaterdagmorgen 24 mei om elf uur ’s morgens vanaf het Troy-gebied in Toverland. Na een laatste ontspannen rit in zijn favoriete houten coaster was het uur van de waarheid aangebroken. Het management team van Toverland en supporters van Michael gaven hem op deze morgen een laatste duwtje in de rug. Met een fiets vol Toverland-ballonnen en de laatste enthousiaste aanmoedigingskreten, was de aftrap gemaakt en kon het avontuur beginnen.

De tocht

Het was geen makkelijke tocht die Michael onderging. Het intensieve trainingsschema dat hij gevolgd had, was dan ook zeker geen overbodige luxe. Met elke dag 110 kilometer op de teller en acht tot tien uur trappen, gevolgd door de nodige zadelpijn en verzuring was het uiteindelijk de overwinningskracht en doorzettingsvermogen dat de boventoon voerden. Na 5 dagen intensief trappen werd het eindpunt Europa-Park bereikt en kan Michael zichzelf gaan trakteren op een aantal ritjes achtbanen, zoals een echte pretparkfan betaamt.

{googleads right}Indrukken

Het was niet alleen kommer en kwel tijdens de tocht, zo heeft Michael de nodige indrukken opgedaan en cultuur kunnen snuiven. De Dom van Keulen werd gepasseerd, het Europaparlement in Straatsburg werd bekeken en de vele kastelen en ruïnes staan ook nog helder op Michaels netvlies. Bij de Mercedes-Benz fabriek in Grüninsel stond Michael even in tweestrijd en leek het een ontzettend aangename gedachte om met deze vierwieler zijn tocht te vervolgen. Echter viel hij niet van zijn geloof en stapte kranig weer op zijn fiets. Op de derde dag kon de route op tien kilometer na helaas niet afgemaakt worden, daar er geen veilig fietspad te vinden was. Maar gelukkig werd dit op de vierde dag weer dubbel en dwars goedgemaakt door wat extra kilometers, dankzij een foutief gevolgde route. Ook een vliegveld dat de doorgang blokkeerde bracht Michael niet van de wijs; zijn doel was duidelijk en dit zou hoe dan ook bereikt worden.

Euforie

Moe maar uiterst voldaan kan Michael sinds gisteravond terugblikken op een tocht die hij zijn levenlang niet zal vergeten. Wat begon als een idee dat jarenlang lag te sudderen en met de jaren de kracht qua overtuiging verloor, mondde uiteindelijk uit in een enorm knappe persoonlijke prestatie. De zadelpijn zal op korte termijn verdwijnen, maar de glorie zal nog lang heersen in de familie-, vrienden- en kennissenkring van Michael.

© 2008 PARKPLANET – FOTO: ATTRACTIEPARK TOVERLAND

Meest bezochte parkprofielen