Evenemententerrein Walibi

Flevoland kiest voor Walibi-terrein

Evenemententerrein Walibi

De provincie Flevoland heeft het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen aangewezen als het meest ideale festiviteitenterrein van de provincie.

Op termijn zal dit terrein daarom worden voorzien van allerlei permanente voorzieningen, die de organisatie van evenementen moet vergemakkelijken.

{googleads right}Festivals

Op het evenemententerrein van Walibi Holland vinden al diverse festivals plaats, zoals het Lowlands Festival en Arrow Rock. Gedeputeerde Staten van de provincie baseren zich bij hun keuze op een door ingenieursbureau Arcadis uitgevoerd onderzoek waarin Biddinghuizen gunstiger scoort dan andere potentiële locaties bij Almere en Emmeloord. Bij het onderzoek is onder meer gelet op de effecten die (meerdaagse) evenementen hebben op de omgeving door verkeer, openbaar vervoer, geluid, luchtkwaliteit, natuur en de bereikbaarheid van hulpdiensten als politie, brandweer en ambulance.

Permanente voorzieningen

Na uiteindelijke goedkeuring van het ontwerp uitwerkingsplan zullen er op het evenemententerrein permanente voorzieningen worden aangelegd, die gefinancierd worden door vaste gebruikers als Walibi Holland en Mojo Concerts. 

2008 © PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen