Martin Parr

Fotograaf Martin Parr exposeert Disney-foto’s

Martin Parr

Wie in Parijs is, kan de nooit eerder gepubliceerde foto’s gaan bekijken die fotograaf Martin Parr in Disneyland Paris maakte.

Parr is een van de bekendste en meest invloedrijke Engelse fotografen. Zijn werk is vernieuwend en soms zelfs provocerend. De fotograaf richt zich op de lifestyle van de middenklasse en wil met zijn opnames de hedendaagse Westerse samenleving een spiegel voorhouden. Martin Parr heeft rond de dertig boeken op zijn naam staan. Hij richtte over de hele wereld exposities in, onder meer in de Rotterdamse Kunsthal.

{googleads right}Emoties

In Disneyland Parijs probeerde Parr de emoties van de bezoekers te vangen. “In Disneyland kom je alles tegen: betovering, fascinatie, vreugde, geluk, léven. Ik voel me erg aangetrokken tot mensen die plezier hebben”, aldus Parr.
Disneyland is verheugd om de expositie van de nooit eerder vertoonde foto’s die in de Parijse galerie Colette wordt gehouden. “We zijn blij met de tentoonstelling omdat Martin Parr op een perfecte wijze de betovering heeft weten vast te leggen die wij bieden aan onze gasten”, zegt Disneylands vicepresident François Banon. “De kunstwerken van Parr tonen de visie die Walt Disney had met zijn park: even weg zijn van de dagelijkse beslommeringen en ondergedompeld worden in de wereld van de magie.”

Galerie

De fototentoonstelling is van 2 juni tot 5 juli 2008 te bewonderen in galerie Colette, Rue Saint-Honoré 213 in Parijs. De galerie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 19.00 uur. Metro: Tuileries of Pyramides.

Martin Parr aan het werk
Parr aan het werk in Main Street USA
 
 
© 2008 PARKPLANET – FOTO’S: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen