Amsterdamse klokgevel in het Nederlandse themagebied in Europa-Park – Foto: © Adri van Esch

Holland eindelijk echt Hollands

Het themagebied Holland in Europa-Park in Rust heeft eindelijk een echt Nederlands tintje gekregen.

Het Hollandse hofje in het park had geveltjes die eerder afkomstig leken uit de noordelijke Duitse provincies Oost-Friesland en Nedersaksen; origineel Nederlands waren ze niet. Ontwerper Michel den Dulk greep de bouw van een ingang voor het nieuwe restaurant Bamboe Baai aan om het Hollandse parkdeel eindelijk te voorzien van een typisch Amsterdamse klokgevel.

Grachtenhuis

Den Dulk koos voor een grachtenhuis met zwarte stenen en witte ornamenten, zoals ze tussen 1650 en 1750 in onze hoofdstad werden gebouwd. Bij het zien van de zwarte gevel haalden de collega’s van Michel den Dulk aanvankelijk de wenkbrauwen op, maar nadat de stenen VOC-elementen waren aangebracht, was iedereen in Europa-Park vol lof.

2008 © Tekst en foto: Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen