Roze Mickey Mouse-oren

Oren zoals jij ze wilt

Roze Mickey Mouse-oren

Beide Disneyland-parken in de Verenigde Staten hebben sinds kort winkeltjes waar gasten Mickey Mouse-oren kunnen maken naar hun eigen smaak.

De twee oren op het halfronde capje zijn inmiddels wereldberoemd; er zijn er miljoenen van verkocht. De klassieke, zwarte versie kreeg bekendheid door het populaire televisieprogramma The Mickey Mouse Club, dat van 1955 tot en met 1996 op de Amerikaanse televisie werd vertoond, en doordat het opmerkelijke hoofddeksel al sinds decennia wordt verkocht in de Disney-parken.

{googleads right}Workshops

Sinds kort zijn zowel in het Magic Kingdom bij Orlando als in Disneyland in Anaheim ‘workshops’ geopend waar bezoekers hun eigen Mickey Mouse-hoedje kunnen samenstellen. Er is keus uit negentien verschillende caps, evenzoveel verschillende oren en een groot assortiment applicaties, die op het hoofddeksel gestreken kunnen worden. Kinderen kunnen oren maken met thema’s als prinsessen, piraten, vakantie en verjaardag. Het kan nog gekker: bijvoorbeeld Mickey Mouse-oren van bont, beplakt met juwelen en zelfs met holografische afbeeldingen.

Orenhoedje

Voor een eigen, unieke set Mickey Mouse-oren moet je in het Magic Kingdom in Walt Disney World naar The Chapeau Hat Shop gaan, en in Disneyland Anaheim naar The Gag Factory. De prijs voor een zelfgemaakt orenhoedje begint bij 9,95 dollar. Hoe meer attributen je aan je cap toevoegt, des te meer kost je creatie. Je naam op de oren laten borduren kan voor drie dollar.

De originele Mickey Mouse-oren
Een klassieker: de originele Mickey Mouse-oren
 
 
2008 © PARKPLANET – FOTO’S: FLIPSIDE3 EN ONTLOGICALDOUBT

Meest bezochte parkprofielen