Boek 'Hoe een sage tot leven kwam'

Sage op schrift

Boek 'Hoe een sage tot leven kwam'

n de Efteling is een nieuw boek te koop dat een overzicht geeft van de turbulente bouw van de attractie De Vliegende Hollander.

Het boek kreeg dezelfde naam als de documentaire die vorig jaar augustus op televisie werd uitgezonden en ook op dvd verkrijgbaar is: Hoe een sage tot leven kwam. Het boek is luxe uitgevoerd als een soort logboek, met een harde kaft die met een zacht soort plastic is omwikkeld. In totaal telt het boekwerkje 82 pagina’s met veel foto’s van de bouw van de attractie, die op uitklapbare bladzijdes staan.

{googleads right}Handgeschreven verhaal

Hoe een sage tot leven kwam begint met het handgeschreven verhaal van kapitein Willem van der Decken zelf. Vervolgens wordt puntsgewijs het hele ontwerpproces van De Vliegende Hollander weergegeven, van idee, via bouwproces tot realisatie. Ook de tegenslagen die het bouwteam ondervond komen aan bod in het hoofdstuk Echo van de vloek. Bonus bij het boekje is een cd waarop een kwartier lang muziekfragmenten van De Vliegende Hollander te horen zijn. Het mooi uitgevoerde boekwerkje is in de souvenirwinkels van de Efteling te koop voor 19,95 euro.


2008 © PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen