Ronald van der Zijl

Scheidend directeur geridderd

Ronald van der Zijl

Directievoorzitter Ronald van der Zijl van de Efteling heeft bij zijn afscheid de versierselen die horen bij de Officier in de Orde van Oranje Nassau opgespeld gekregen.

Van der Zijl, die het park per 31 mei verlaat, werd toegesproken door burgemeester Van Hoek-Martens van de gemeente Loon op Zand, waar Kaatsheuvel onder valt. Zij roemde de grote en nieuwe impulsen in het park die onder leiding van Van der Zijl zijn gegeven. Die hadden een positieve uitwerking op de plaatselijke economie, de werkgelegenheid en de samenleving, constateerde de burgemeester. Als voorbeelden haalde zij onder meer de Winter Efteling, de komst van nieuwe attracties, de uitbreiding van het Sprookjesbos en de oprichting van een detacheringbedrijf aan.

{googleads right}Erepenning

Naast die koninklijke onderscheiding kreeg Ronald van der Zijl voor zijn vele verdiensten binnen en buiten de Efteling ook nog de zilveren erepenning van Loon op Zand. Van der Zijl wordt per 1 juni opgevolgd door Bart de Boer, die nu nog directeur van Eindhoven Airport is.


2008 © PARKPLANET – FOTO: EFTELING

Meest bezochte parkprofielen