Vertigo

Slijtage nekt Vertigo

Vertigo

De revolutionaire zweefattractie Vertigo in Walibi Belgium is opnieuw gesloten.

Twee weken geleden nog werd de attractie officieel geopend door acteur Jean-Claude van Damme, nadat de attractie vorig jaar na de opening ook al was stilgelegd. “Bij de controle die we elke ochtend uitvoeren, werd slijtage vastgesteld”, verklaart Walibi-directeur Marcel Schonenberg in dagblad Het Laatste Nieuws de nieuwe tegenslag. “We nemen geen enkel risico en hebben de attractie meteen gesloten. Samen met de constructeur onderzoeken we het probleem.”

{googleads right}Gondel

Bij Vertigo glijden de bezoekers in een vierpersoons gondel over een rail, wat het gevoel van zweven geeft. Vertigo moest vorig jaar al de grote bezoekersmagneet van het park worden, maar kon ook toen niet voor lange tijd opengaan omdat de tests telkens negatief uitvielen.

Unieke attractie

Walibi Belgium heeft noodgedwongen die nieuwe reclamecampagne waarin de unieke attractie een hoofdrol speelt stopgezet. Vertigo blijft tot eind september dicht.

© 2008 PARKPLANET – FOTO: THOMAS WILLEMSEN 

Meest bezochte parkprofielen