Lilo & Stitch in It's a Small World

Tekenfilm-vip’s in Small World

Lilo & Stitch in It's a Small World

In de nieuw geopende versie van It’s a Small World in Hong Kong Disneyland komen Disney strip- en tekenfilmhelden voor.

De attractie heeft daarmee een primeur: in geen van de andere Small World-versies huizen bekende Disney-figuren. In totaal zijn er 38 Disney-filmsterren in de darkride ondergebracht. Pinokkio, Cinderella en haar prins, Peter Pan en Tinkerbell wonen in het Europa-gedeelte, Baloe, Mowgli, Mulan en het draakje Mushu zijn te vinden in Azië, Aladdin, Jasmine, de Geest en het aapje Abu huizen in het Midden-Oosten en Woody en Pocahontas leven in Amerika. Andere Disney-sterren in It’s a Small World zijn onder meer Simba, Timon, Pumba and Mufasa uit The Lion King (in Afrika), Nemo, Dory, Ariël, Botje, Lilo en Stitch (op en rond Hawaï) en Bambi (op de Noordpool).

{googleads right}Klassieke attractie

Het is voor het eerst dat de imagineers van Disney de klassieke attractie aanvullen met bekende karakters uit de eigen filmstal. Voor It’s a Small World in Anaheim bestaan dezelfde plannen, maar daar stuit het idee op weerstand, onder meer van de familie van Mary Blair. Blair was de kunstenares die haar stempel drukte op het ontwerp van de darkride, die oorspronkelijk door Walt Disney werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1964 in New York. De populaire attractie verhuisde daarna naar Walts eigen park in Californië. De Disney Company benadrukt dat men bij het ontwerpen van de nieuwe poppen trouw is gebleven aan de stijl van Mary Blair.

Nieuwe talen

Voor de attractie in Disneyland Hong Kong zijn ook vier nieuwe talen ingezongen van het wereldbekende It’s a Small World-lied, destijds geschreven en gecomponeerd door de broers Robert M. en Robert B. Sherman. Het lied klinkt voortaan ook in het Putonghua (het algemeen beschaafd Chinees), in het Tagalog (een taal die wordt gesproken op de Filippijnen), in het Koreaans en het Cantonees. Van de laatste taal bestond al een vertaling, die dertig jaar geleden werd gemaakt door liedjesschrijver James Wong en in Hong Kong al bijzonder populair was. In totaal is het lied in negen talen in de attractie te horen; naast de vier genoemde ook nog in het Engels, Japans, Italiaans, Spaans en Zweeds. Bovendien zijn er nog diverse bekende Disney-tunes verweven in de muziek van It’s a Small World.

Façade

De façade van de attractie in Hong Kong Disneyland is een combinatie van de gevels van de bestaande darkrides in Californië, Tokio en Parijs. In de gevel zijn ontelbare LED-lampjes aangebracht die het geheel ’s avonds een sprankelende en glitterende uitstraling geven.  

Cinderella en prins in It's a Small World
Cinderella en haar prins voor het kasteel

Aladdin in It's a Small World
Aladdin en Jasmine op hun vliegend tapijtje
 
© 2008 PARKPLANET – FOTO’S: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen