Phantasialand is een vol park

Uitbreiding levert 3600 nieuwe banen op

Phantasialand is een vol park

De verdubbeling van het grondgebied van Phantasialand en de uitbreiding met attracties en overnachtingsmogelijkheden levert in totaal 3600 nieuwe banen op.

Dat hebben deskundigen becijferd. Twaalfhonderd betrekkingen ontstaan direct in het park, de overige 2400 extra banen komen in de regio. De uitvoering van de bouwplannen zelf levert nog eens zevenhonderd tijdelijke banen op.

{googleads right}Verdubbeling

Phantasialand wil de komende tien jaar 130 miljoen euro investeren in uitbreiding van het park. De oppervlakte van het park moet ruim verdubbeld worden, tot 58 hectare. De geplande uitbreiding met dertig hectare zal westelijk van het bestaande park komen. Phantasialand vindt de huidige oppervlakte van 28 hectare veel te klein; het levert ongekende drukte en langere wachttijden op. Bovendien brengt het allerlei logistieke problemen met zich mee en moet telkens eerst een oude attractie afgebroken worden om een nieuwe publiekstrekker te kunnen bouwen. Vergelijkbare Duitse parken zijn veel groter, zo betoogt de directie van het pretpark bij Keulen. Europa-Park in Rust is 68 hectare groot en breidt volgend jaar uit met nog eens vijftien hectare. Het Heide-Park in Soltau meet 83 hectare.

Bezoekersaantallen

De ruimteproblemen hebben volgens Phantasialand ook hun weerslag op de bezoekersaantallen; die zijn in de afgelopen jaren gedaald van 2,3 miljoen tot 2 miljoen gasten. Het park zegt minimaal 2,2 miljoen bezoekers per jaar nodig te hebben om rendabel te blijven. Het management verwacht dat als de uitbreidingsplannen door kunnen gaan, het bezoekersaantal zal stijgen tot 2,6 miljoen. Twee miljoen bezoekers zullen Phantasialand aandoen als dagbestemming, de overige zeshonderdduizend zullen verblijfsgasten zijn.

Positief effect

Deskundigen hebben de gemeente Brühl geadviseerd in te stemmen met de plannen van Phantasialand, omdat ze een positief effect zullen hebben op de werkgelegenheid in de regio.

© 2008 TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen