Verboden voor BlackBerry's

Verboden voor BlackBerry’s

Verboden voor BlackBerry's

Ouders die met hun kinderen Alton Towers bezoeken mogen komende week in het park hun BlackBerry niet gebruiken.

Het Engelse park voert een ‘PDA-verbod’ in. PDA staat voor Personal Digital Assistant, waarmee alle draagbare minicomputers worden bedoeld. Uit onderzoek bleek dat kinderen zich storen aan ouders die constant aan het telefoneren zijn of mailtjes uitlezen, in plaats van plezier te hebben met hen. Volgens Alton Towers maken de Britten de langste werkdagen van Europa en kunnen ze hun werk maar moeilijk loslaten, zelfs niet tijdens een dagje pretpark. Liefst 56 procent van de Britten vindt dat zij ook tijdens een vrije dag bereikbaar moeten zijn voor de baas.

{googleads right}Computerverbod

Als proef doopt Alton Towers het park de komende schoolvakantie – van 25 tot en met 1 juni – om in een PDA Free Zone. Ouders worden zo gestimuleerd tijdens hun vrije dag helemaal los te komen van hun werk. Een speciale PDA-politie houdt ter plekke een oogje in het zeil. Volwassenen die betrapt worden met hun handheld computer moeten het apparaatje inleveren bij een van de vijf PDA Drop Off Zones. Daar wordt hun minicomputer die dag veilig bewaard. Als de proef succesvol verloopt, zal het computerverbod definitief worden ingevoerd.

2008 © PARKPLANET – FOTO: ALTON TOWERS

Meest bezochte parkprofielen