Ruwbouwfeest Matamba

Witte magiër zegent ruwbouw hotel in

Ruwbouwfeest Matamba

De witte magiër Houngan heeft de ruwbouw van het nieuwe hotel Matamba in Phantasialand ingewijd.

Het hotel, dat komende zomer open gaat, heeft Afrika als thema. De oplevering van de ruwbouw werd daarom op traditioneel Afrikaanse gevierd, met trommels en gezang, met exotische gerechten en met spirituele rituelen. Het gebouw werd gezegend door de Afrikaanse priester Houngan. De witte magiër riep met zijn wijdingsrituelen de bescherming van de toekomstige medewerkers en gasten van het hotel af.

{googleads right}Kunstenaarsdorp

Phantasialand begint nu met de afwerking en inrichting van het Afrikaanse themahotel. Het meubilair en de aankleding van Matamba worden gemaakt in een klein kunstenaarsdorp in Kameroen. De buitengevels worden vormgegeven in de typische Dogon-stijl. De Dogon-stammen leven in West-Afrika.

Familierestaurant

Hotel Matamba krijgt honderdtwintig kamers en vijfhonderd bedden. Er komen een familierestaurant voor tweehonderd en een à-la-carte restaurant voor zeventig personen in het hotel. De totale kosten van de nieuwe aanwinst van Phantasialand zijn 16,5 miljoen euro. Met Matamba schept het Duitse park zestig nieuwe arbeidsplaatsen.

Foto: Phantasialand-directeur Robert Löffelhardt (tweede van rechts) begroet witte magiër Houngan (midden), samen met marketingmanager Birgit Reckersdrees (derde van links) en hotelmanager Hubert Allert (links).

© 2008 PARKPLANET – FOTO: OBS/PHANTASIALAND

Meest bezochte parkprofielen