Informatie via Bluetooth

Parkinformatie via Bluetooth

Informatie via Bluetooth

Bezoekers van Walt Disney Studios die in het bezit zijn van een telefoon uitgerust met Bluetooth-technologie kunnen via hun mobieltje actuele informatie ontvangen over de wachttijden bij attracties en de aanvangstijden van shows.

Het is voor het eerst dat een Europees attractiepark deze vorm van informatieverstrekking toepast. Het betreft een test tot 31 augustus.

{googleads right}Real time

Om de real time informatie op de mobiele telefoons van de bezoekers te krijgen zijn er vier Bluetooth-terminals in het park geplaatst: in de wachtrijen van Crush’s Coaster en de Tower of Terror, bij het informatiebord bij de uitgang van Studio 1 en bij restaurant En Coulisses. De aanwezigheid van de Bluetooth-technologie wordt aangegeven op de plattegrond van het park. Wanneer een gast in de buurt van een terminal komt, krijgt hij op zijn telefoon een oproep om via Bluetooth contact te maken met het station. Als hij deze uitnodiging aanvaardt, verschijnen de actuele wachttijden en de aanvangstijden van shows op het beeldscherm van de telefoon. Een gast kan die informatie ontvangen als hij in een straal van ongeveer twintig meter rond de terminal is. De informatie wordt gratis verstrekt.

Klantvriendelijk

Aan het klantvriendelijke informatiesysteem is door Disney jarenlang gewerkt. Het management heeft er hoge verwachtingen van, want juiste informatie draagt bij aan het beleven van een plezierige dag in de Walt Disney Studios. Interne onderzoeken hebben aangetoond dat 56 procent van de bezoekers van Disneyland Resort Parijs een Bluetooth-functie op zijn mobiele telefoon heeft en ook weet hoe hij die moet gebruiken.

© 2008 PARKPLANET – FOTO: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen