Trein België

De leukste weg naar het pretpark

Trein België

De Vlaamse overheid wil met de campagne ‘De leukste weg’ vakantievierders aanmoedigen met het openbaar vervoer of op de fiets naar een attractiepark te gaan.

Uit een onderzoek uitgevoerd bij zestien attracties in Vlaanderen bleek dat 95 procent van de bezoekers met de auto komt. Door middel van advertenties, folders, televisiespotjes en een website wil de overheid de vervoerskeuze van de dagtrippers beïnvloeden. 

{googleads right}Goed bereikbaar

Het startschot voor de campagne werd in Plopsaland gegeven door Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois. Uit het mobiliteitsonderzoek bleek dat Plopsaland met tachtig procent autorijdende bezoekers beter scoort dan gemiddeld. Niet verwonderlijk: het pretpark heeft een treinstation op driehonderd meter van de ingang en een tramhalte recht voor de deur. Ook goed bereikbaar met de trein is Walibi Belgium: het station Bierges ligt op slechts honderdvijftig meter van het park.

Per lijnbus

Bellewaerde en Bobbejaanland hebben geen rechtstreekse treinverbinding. Naar Bellewaerde rijdt in tien minuten een lijndienst vanaf station Ieper. Bobbejaanland is ook in tien minuten per bus te bereiken, vanaf het treinstation Herentals.

© 2008 PARKPLANET – FOTO: REDVERS

Meest bezochte parkprofielen