Six Flags Magic Mountain

Geen vuurwerk uit angst voor brand

Six Flags Magic Mountain

Er zullen geen vuurwerkshows meer worden gegeven in Magic Mountain.

Het park ten noorden van Los Angeles heeft dat besloten omdat er in de regio een grote kans bestaat op bosbranden.

Santa Clarita Valley

In de winter is er weinig regen gevallen in de Santa Clarita-vallei, waardoor de grond droog is. Om elk gevaar uit te sluiten heeft Magic Mountain een eind gemaakt aan de lange zomertraditie van dagelijkse vuurwerkshows. Het park, dat behoort tot de Amerikaanse Six Flags-keten en beroemd is om zijn vele spectaculaire achtbanen, heeft bezoekers en omwonenden, die ook vaak genoten van de shows, om begrip en steun gevraagd voor het besluit. Een woordvoerder van het park verklaarde dat niet bekend is of de fameuze vuurwerkshow later weer aan het entertainmentprogramma zal worden toegevoegd.

{googleads right}Brandkranen

De streek rondom Los Angeles heeft regelmatig te kampen met heftige bosbranden. Magic Mountain heeft een eigen veiligheidsstatuut dat bosbranden in en om het park moet voorkomen. Zo worden de wegen rondom het park extra schoon gehouden en wordt er geen afval of bouwmateriaal bewaard in de openlucht. Er is een speciaal draaiboek dat aangeeft hoe er intern gehandeld moet worden bij beginnende branden en de brandkranen worden wekelijks getest.


2008 © PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen