King Kong

King Kong wordt vervangen

King Kong

De attractie Kongfrontation in Universal Studios Hollywood, met giga-aap King Kong in de hoofdrol, wordt niet meer opnieuw opgebouwd maar zal vervangen worden door een andere attractie.

Dat heeft het management van het park bekendgemaakt. Welke attractie King Kong zal vervangen is nog niet bekend.

{googleads right}Kongfrontation

Kongfrontation werd afgelopen weekend volledig door brand verwoest. De brand ontstond in een studiogebouw en sloeg over naar aanpalende gebouwen zoals de King Kong-attractie en een bibliotheek met videobanden. Veertig- tot vijftigduizend banden gingen verloren, maar daaronder waren geen unieke items omdat volgens een Universal-woordvoerder van alle films nog duplicaten zijn. Ook een plein dat werd gebruikt als decor voor de Back to the Future-films werd door de vlammen vernield.

Rookontwikkeling

Honderden brandweermannen en diverse helikopters gingen het vuur te lijf. De brand was door de zware rookontwikkeling in de wijde omgeving van de Universal Studios te zien. De Studio Tram Tour in het park zal het door brand getroffen gebied mijden.


© 2008 TEKST: PARKPLANET – FOTO: YEOH TS

Meest bezochte parkprofielen