Alt Berlin

Overheid verkoopt bosgrond niet

Alt Berlin

De al zeven jaar durende strijd voor de uitbreiding van Phantasialand is nog lang niet gestreden.

Deelstaat-milieuminister Eckhard Uhlenberg heeft laten weten dat hij verwacht het park er alles aan doet om bij de uitbreidingsplannen de natuur te ontzien. Omdat hij er niet van overtuigd is dat alle mogelijkheden al uitputtend zijn onderzocht, heeft hij de verantwoordelijke overheidsinstanties opdracht gegeven vooralsnog geen bosgrond aan Phantasialand te verkopen. Uhlenberg denkt dat met name bij de aanleg van nieuwe parkeerterreinen nog gekeken kan worden naar alternatieve oplossingen.

{googleads right}Verdubbelen

Parkdirecteur Ralf-Richard Kenter blijft hopen op het spoedig verkrijgen van een uitbreidingsvergunning. Phantasialand wil zijn grondgebied verdubbelen en op die manier uitgroeien van een dagattractie naar een bestemming waar gasten meerdere dagen kunnen verblijven. Volgens Kenter zijn in alle lopende procedures steeds oplossingen opgenomen die garanderen dat de ingrepen in de natuur tot een minimum beperkt blijven. Hij beloofde dat het management constructief zal zoeken naar alternatieve mogelijkheden om parkeerruimte te creëren.

© 2008 PARKPLANET – FOTO: PHANTASIALAND

Meest bezochte parkprofielen