pa trace du hourra

Plannen voor bungalows

pa trace du hourra

Er zijn plannen voor de bouw van een vakantiepark bij Parc Astérix. Ook Walibi Holland staat op de nominatie voor een vernieuwd bungalowpark.

De bungalows bij Parc Astérix moeten de exploitatie van het park ten noorden van Parijs ook in de winter mogelijk maken, een streven dat het afgelopen jaar al is ingezet met de winteropenstelling rond kerstmis. Om de bouw van een bungalowpark te kunnen realiseren is La Compagnie des Alpes, de eigenaar van Parc Astérix, in onderhandeling met Pierre & Vacances, een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in hotel- en bungalowcomplexen en dat onder meer eigenaar is van Center Parcs.

{googleads right}Walibi

Compagnie des Alpes (CDA) en Pierre & Vacances zijn momenteel bezig samen een plan te ontwikkelen voor het park Bioscope, dat in de Franse Elzas ligt. Daar is 75 hectare grond beschikbaar, die ruimte biedt aan drie- tot vijfhonderd huisjes. Overwogen wordt ook om een subtropisch zwemparadijs bij Bioscope te bouwen. Als het project slaagt, komen ook andere parken van Compagnie des Alpes in aanmerking voor een bungalowpark. Als eerste wordt dan gedacht aan Parc Astérix, zo maakte CDA bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Ook Walibi Rhône-Alpes en Walibi Holland in Biddinghuizen worden genoemd als mogelijke vestigingsplaatsen voor een vakantiepark van Pierre & Vacances. Bij Walibi Holland staan momenteel veertig bungalows die in minder goede staat verkeren. CDA overweegt deze bungalows in samenwerking met Pierre & Vacances op termijn op te knappen of te vervangen door nieuwe.


© 2008 TEKST: PARKPLANET – FOTO: PARC ASTÉRIX

Meest bezochte parkprofielen