Fakir

De Dag van het Sprookje

Fakir

Op 7 juli (7-7) houdt de Efteling traditiegetrouw de Dag van het Sprookje.

Diverse festiviteiten markeren deze dag, die dit jaar op een maandag valt. Meest opvallende activiteit is de première van een live-voorstelling van de Sprookjesboom in het Sprookjesbos Theater.

{googleads right}Fakir

In de nieuwe show, die de titel Er was eens… heeft meegekregen, treden naast Draak Lichtgeraakt en Langnek twee nieuwe sprookjesfiguren aan: Ezeltje Strekje en Geitje Benjamin. ’s Ochtends zullen alle Sprookjesbosbewoners de gasten welkom heten bij de ingang. Op de Dag van het Sprookje wordt de Fakir uit De tuinman en de fakir extra in het zonnetje gezet vanwege het vijftigjarige jubileum van dit sprookje.

Jaarlijkse viering

Efteling wil van de jaarlijkse viering van De Dag van het Sprookje een goede traditie maken. De datum 7 juli (7-7) verwijst naar het magische getal zeven dat in veel sprookjes terugkomt, zoals in Sneeuwwitje en de zeven dwergen en De wolf en de zeven geitjes


2008 © PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen