gl sealife tunnel

Sea Life bij Gardaland geopend

gl sealife tunnel

Vorige week is bij Gardaland een overdekt Sea Life-zeedierenpark geopend.

Het is de 28e vestiging van de keten en de eerste in Italië. Er zijn ook filialen van Sea Life in Scheveningen, Blankenberge, in winkelcentrum Val d’Europe bij Disneyland Parijs en in shopping mall Centro in het Duitse Oberhausen. De investering voor het nieuwe centrum bij Gardaland bedroeg vijftien miljoen euro. 

Twee verdiepingen

Het complex heeft een oppervlakte van negentienduizend vierkante meter en bestaat uit een gebouw van twee verdiepingen. Het publiek wordt langs 37 levensgrote aquaria geleid, die elk een eigen thema hebben. In totaal leven er vijfduizend vissen in het Gardaland Sea Life, verdeeld over honderd verschillende soorten. 

Watertanks

Bezoekers beginnen hun ontdekkingstocht bij vissen uit de rivier Sarca, die ontspringt in de gletsjers bij het naburige Trentino. De vijf volgende watertanks tonen het leven in het Gardameer, waaraan het pretpark is gelegen. Daarna wordt de focus verlegd naar de havens, de stranden en de zee. Een transparante tunnel voert over de bodem van de oceaan en laat schorpioenen, roggen en zelfs haaien zien. Door hun hoofd door een patrijspoort te steken wanen bezoekers zich omringd door vissen. De oceaantank bevat niet minder dan 851.000 liter water. 

Elke dag open

Het nieuwe Sea Life-centrum ligt op slechts tweehonderd meter van de ingang van Gardaland en is – en tegenstelling tot het pretpark zelf – elke dag (behalve eerste kerstdag) geopend. De toegangsprijs is 15,00 euro voor volwassenen en 9,50 euro voor kinderen tot tien jaar.


8 JUNI 2008 © PARKPLANET – FOTO: MERLIN ENTERTAINMENT

Meest bezochte parkprofielen