Ingang SeaWorld

SeaWorld en Busch Gardens in Belgische handen?

Ingang SeaWorld

Er bestaat een grote kans dat SeaWorld en Busch Gardens in Belgische handen komen.

De beroemde Amerikaanse parken zijn eigendom van bierbrouwer Anheuser-Busch. Het Belgische bierconcern InBev heeft zijn oog laten vallen op Anheuser-Busch. De Belgen bieden 65 dollar per aandeel en maken daarmee een serieuze kans de Amerikaanse collega over te kunnen nemen. InBev krijgt dan meteen ook de tien pretparken die tot Anheuser-Busch behoren in zijn bezit, waaronder drie SeaWorld-parken en twee Busch Gardens.

{googleads right}InBev

Analisten zijn het erover oneens wat InBev met de parken zal gaan doen. Het merendeel van de economische analisten vermoedt dat de Belgische biergigant de parken weer zal verkopen, omdat InBev er om bekend staat dat ze een slanke organisatie wil blijven die zich in hoofdzaak richt op de core business: bier brouwen en verkopen. Andere kenners denken dat InBev de themaparken zal houden omdat ze financieel goed presteren en omdat ze een positief imago helpen bouwen voor het bier van Anheuser-Busch, waaronder het in Amerika zeer populaire Budweiser. Bovendien, zo zegt deze groep analisten, is er wellicht moeilijk een koper te vinden voor SeaWorld en Busch Gardens. Geschikte kandidaten als de parkketens Six Flags en Cedar Fair zijn op dit moment niet in staat om de deal te sluiten. Six Flags omdat het zelf moeite heeft het hoofd financieel boven water te houden en Cedar Fair omdat het in 2006 de Paramount-parken heeft opgekocht.

Parkendivisie

De parkendivisie van Anheuser-Busch is de tweede grootste van de Verenigde Staten, na de Walt Disney Company.

© 2008 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen