Zweeftrein

Zweeftrein tussen Disney en Las Vegas?

Zweeftrein

De plannen om een supersnel treintraject aan te leggen tussen Disneyland en Las Vegas kunnen weer uit de kast worden gehaald.

President Bush tekende afgelopen week een wetsvoorstel voor het opnieuw bestuderen van de plannen en hij stelde daarvoor 45 miljoen dollar beschikbaar.

{googleads right}Magnetische velden

Twintig jaar geleden kwamen de eerste plannen voor het 250 kilometer zweeftreintraject al op tafel. De trein maakt gebruik van magnetische velden die zorgen dat het voertuig boven de baan zweeft en snelheden tot driehonderd kilometer per uur kan bereiken. Critici deden het futuristische project steeds af als ‘luchtfietserij’. Door een fout in het congres kwam het wetsvoorstel in de ijskast te liggen. In die tijd werden er studies gedaan naar een goedkopere verbinding tussen de twee toeristische trekpleisters met een dieseltrein.

Amtrak

Tot aan 1997 verzorgde de Amerikaanse spoorwegmaatschappij Amtrak daadwerkelijk een verbinding tussen Los Angeles en Las Vegas – de Desert Wind – maar deze service werd gestaakt door tegenvallende reizigersaantallen. Met het nieuw leven inblazen van het plan door George Bush komt de mogelijkheid van een snelle verbinding tussen de westkust en Las Vegas weer in zicht. Het moet een alternatief worden voor Interstate 15, de drukke snelweg die steeds meer te maken krijgt met opstoppingen. Met de beschikbaar gestelde 45 miljoen dollar zullen onder meer de noodzakelijke milieustudies voor de zweeftrein tussen Las Vegas en Disneyland worden uitgevoerd.


2008 © PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen