BET SoundStage Club

The party is over op Pleasure Island

Het concept van Pleasure Island in Walt Disney World zal drastisch aangepast worden. 

De zes nachtclubs in het uitgaansgebied sluiten op 27 september 2008 definitief de deuren. Daarvoor in de plaats komen restaurants en winkels die een breder publiek dan alleen de feestgangers aanspreken. Ook de naastgelegen gebieden in Downtown Disney – Marketplace en West Side – worden verbeterd. Op West Side komt een grote luchtballon aan een kabel, die bezoekers tot honderd meter boven Village Lake brengt. De ballon is een kopie van PanoraMagique in Disneyland Parijs en gaat in Orlando Aerophile heten.

Uitgaanspubliek

De zes Pleasure Island-dansclubs die gaan sluiten zijn de populaire BET SoundStage Club, Mannequins Dance Palace, Motion, 8Trax, Adventurer’s Club en The Comedy Warehouse. Disney vindt dat ze met deze clubs een publiek aantrekt waar het zich niet in eerste instantie op richt, namelijk het jonge, alleenstaande uitgaanspubliek. Disney World wil zich meer richten op gezinnen en groepen en gaat voor hen op zoek naar nieuwe concepten die zich zullen vestigen in de leegkomende gebouwen. Er wordt samenwerking gezocht met grote gethematiseerde restaurantketens, zoals die ook al voorkomen in de twee naastgelegen uitgaansgebieden Marketplace (Rainforest Café) en West Side (Planet Hollywood en Bongo’s). Nieuwe eetgelegenheden die zich op Pleasure Island gaan vestigen zijn T-Rex: A Prehistoric Family Adventure (pizza’s, pasta’s en visgerechten, vanaf het najaar) en E-brands (Zuid-Amerikaanse keuken, vanaf voorjaar 2009).

Pleasure IslandGroot succes

Pleasure Island werd in 1989 geopend. Op het eiland werd dagelijks in de clubs en buiten in de hoofdstraat Nieuwjaar gevierd, met om klokslag middernacht vuurwerk, confetti en veel muziek. Het concept was zo’n succes dat Pleasure Island – samen met het vergelijkbare CityWalk van Universal Orlando – door velen verantwoordelijk wordt gehouden voor de teloorgang van het nachtleven in downtown Orlando. Het uitgaanscentrum Church Street Station in de binnenstad is tegenwoordig geen schim meer van wat het ooit was.

Entertainment

Walt Disney World heeft aangekondigd dat ook in de toekomst gasten gewoon een avondje uit kunnen blijven gaan op Pleasure Island, maar het entertainment zal dan een onderdeel zijn van de diverse restaurants die er komen. Een dergelijk opzet heeft nu ook al House of Blues in West Side, waar bezoekers kunnen aanschuiven voor het diner en vervolgens kunnen genieten van live blues-optredens.

Concept voor Mickey's T-Shirt FactoryWinkels

Pleasure Island zal in de nieuwe opzet beter aansluiten bij West Side en de Marketplace, waardoor het 48 hectare grote uitgaansgebied Downtown Disney meer één geheel zal zijn, belooft het Disney-management. De winkels op Pleasure Island, zoals Sosa Family Cigars, de surfshop Curl en de Harley-Davidson shop, zullen gewoon open blijven. Nieuw is Mickey’s T-Shirts Factory, waar gepersonaliseerde shirts van het merk Hanes zullen worden verkocht.

 
2008 © TEKST EN FOTO’S: PARKPLANET – ARTIST’S IMPRESSION: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen