Tree of Life

Tien jaar Tree of Life

Tree of Life

Animal Kingdom bestaat dit jaar tien jaar. De combinatie van attractie- en dierenpark was het vierde grote park in Walt Disney World bij Orlando.

Het opende zijn poorten op 22 april 1998. De Tree of Life viert dit jaar eveneens zijn tiende verjaardag. De gigantische boom meet exact 44 meter en 20 centimeter en is de parkicoon van Animal Kingdom. Waar Cinderella Castle de blikvanger is voor bezoekers die het Magic Kingdom betreden en Spaceship Earth voor Epcot, daar vervult The Tree of Life die functie voor Animal Kingdom. In de stam van de boom zijn 325 dierenkoppen geboetseerd. Het idee voor de constructie kwam van een olieplatform in zee; de manier waarop daar alle onderdelen aan elkaar zijn bevestigd stond model voor het ontwerp van de Tree of Life. In eerste instantie zou het bladerdek worden gevormd door een halfronde bol – vergelijkbaar met de bol van Spaceship Earth – die zou worden bedekt met bladeren. Tijdens de ontwerpfase ontdekten de imagineers dat de constructie die de bol moest dragen ook zeer geschikt was om takken aan te maken. Op die manier ontstond er een meer levensechte boom. Bezoekers zouden tussen de takken door naar boven kunnen klimmen, om op het hoogste punt te genieten van een riant uitzicht over Animal Kingdom. Dat uitzichtpunt is er nooit gekomen.

{googleads right}3D-theater

Halverwege het bouwproces werd besloten dat er tussen de wortels een grote bezoekersruimte zou worden gecreëerd. Aanvankelijk waren er plannen voor een stijlvolle eetgelegenheid, The Roots Restaurant. Later besloot men een filmtheater in de boom te bouwen. Diverse concepten voor een film passeerden de revue, van een indrukwekkende natuurfilm tot een fabel waarin de figuren uit The Lion King een rol zouden spelen. Tot voormalig Disney-directeur Michael Eisner opperde dat er tussen de boomwortels veel insecten leven en dat dus een 3D-film afgeleid van de Pixar-hit A Bug’s Life voor de hand zou liggen. Bezoekers kunnen nu in het hart van de boom kijken naar de komische film It’s Tough to be a Bug, met Flik in de hoofdrol.

Meer over Animal Kingdom lees je hier.

Detail Tree of Life


© 2008 PARKPLANET – FOTO: MELISSA VAN VLIET

Meest bezochte parkprofielen