Station launchcoaster

Plop op z’n kop

Station launchcoaster

Plopsland in De Panne pakt groot uit voor het tienjarig bestaan volgend jaar. Het park krijgt zijn eerste loopingcoaster, een investering van zeven miljoen euro.

De achtbaan is een zogenaamde launchcoaster, waarbij het wagentje wordt afgeschoten; in slechts twee seconden worden bezoekers naar een snelheid van negentig kilometer per uur gelanceerd.

{googleads right}Droptower

De lancering katapulteert de wagentjes loodrecht omhoog, tot 34 meter. Vervolgens gaat de rit ook weer lijnrecht omlaag – vanaf een zogeheten droptower – en daarna driemaal over de kop. De elementen die in de nieuwe achtbaan zijn verwerkt zijn een corkscrew, een combinatie van een kurkentrekker en een looping, en twee barrel rolls, waarbij de karretjes rond hun as draaien. Het is voor het eerst dat een attractie in het Plop-pretpark over de kop zal gaan. Het over-de-kop-gevoel wordt versterkt doordat de ‘omgekeerde wereld’ ook in de decoratie zal worden doorgetrokken. De coaster vertrekt vanuit een huis dat op zijn dak ligt. Maar ook de boom op het erf, de hooimijt in het veld en de fiets tegen de gevel staan allemaal op zijn kop.

Tribune

De nieuwe jubileumachtbaan wordt gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer en is een primeur voor de Benelux. Ook de wagentjes zijn revolutionair: de drie banken zijn opgesteld als op een tribune. Door het gradatieverschil hebben alle inzittenden de indruk dat ze op de eerste rij zitten. Met de bouw van de zeshonderd meter lange launchcoaster versterkt Plopsaland het aanbod voor oudere kinderen en volwassenen. 

Artist impression launchcoaster track
Het ritverloop van de nieuwe achtbaan

© 2008 PARKPLANET – ARTIST IMPRESSION: PLOPSALAND
 

Meest bezochte parkprofielen