Duinrell Tikibad

Dagjes uit voordeliger dan zonvakantie

Duinrell Tikibad

De Consumentenbond berekende wat een dagje uit naar een pretpark kost en vergeleek dat met de prijs van een zonvakantie. 

Een gezin met twee kinderen betaalt gemiddeld € 123,26 voor een dagje uit. Per persoon komt dat op € 30,82. Daarvoor kreeg men naast entree en parkeren ook een plattegrond en eten en drinken. Een bezoek aan een zwemparadijs kost gemiddeld € 20,00 per persoon.

{googleads right}Goedkoper

De Consumentenbond onderzocht wat goedkoper is: een week lang dagjes uit gaan of een vakantie. De bond noteerde de prijzen voor all-inclusive vliegvakanties van acht dagen naar Griekenland, Tunesië en Turkije en kwam tot de conclusie dat acht dagen pretparken en zwemparadijzen in eigen land bezoeken goedkoper is dan afreizen naar een Zuid-Europees land.

Veertien euro per Nederlander

Een Nederlander besteedde in 2007 gemiddeld veertien euro aan een dagje uit. In 2002 was dat nog twaalf euro. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat dagje uit kan overigens van alles zijn: van bezoek aan een pretpark tot een dagje zwemmen, en van een middagje shoppen tot bakken op het strand. Van die veertien euro gaat acht euro op aan eten en drinken, drie euro aan toegangskaartjes en twee euro aan vervoer. Het CBS-cijfer is gebaseerd op álle Nederlanders. In totaal gaven die in 2007 dertien miljard euro uit aan recreatieve uitstapjes.

Naar de parkplanner van Duinrell


© 2008 TEKST: PARKPLANET

 

Meest bezochte parkprofielen