De studio van Efteling Radio

Efteling Radio in de lucht

De studio van Efteling Radio

Een paar minuten over tijd – om 10.47 uur – ging Efteling Radio officieel de ether in. 

Het startmoment was eigenlijk gepland om 10.43 uur en dat had alles te maken met de uitzendfrequentie van het nieuwe station: 104.3 FM. Op de Brink in het park werd afgeteld naar het officiële moment, dat werd gemarkeerd met een openingstoespraak van directievoorzitter Bart de Boer en een druk op de startknop van mascottes Pardoes en Pardijn. Volgens De Boer moet het radiostation het Efteling-gevoel bij de mensen thuis brengen en is de zender ook bedoeld om de voor- en napret van de gasten te verhogen. Op de Pagode is een groot spandoek te zien met de frequentie. Efteling Radio is in een straal van ongeveer vijftien kilometer om Kaatsheuvel te ontvangen en overal via internet te beluisteren.

{googleads right}Vrolijke hits

Efteling Radio zendt 24 uur per dag uit en brengt een brede mix van vrolijke hits en klassiekers. De eerste plaat was daar een voorbeeld van: Celebration van Kool & The Gang. Elk uur is er een algemene nieuwsuitzending. Daarnaast brengt de nieuwe familieradio onder het kopje Hoort zegt het voort Efteling-nieuwtjes, reportages en interviews vanuit de Wereld vol Wonderen. Tweemaal per dag zal het station een sprookje uitzenden. De bekende vertellingen van de gebroeders Grimm en Hans Christian Andersen zijn bewerkt tot korte verhalen van twee tot drie minuten. Bezoekers van de Efteling kunnen bij Efteling Radio ook terecht voor lokale informatie over het verkeer en het weer.

© 2008 PARKPLANET – FOTO: EFTELING

Meest bezochte parkprofielen