File op de Nederlandse snelweg

Filemeldingen in pretparken

File op de Nederlandse snelweg

In een aantal dierentuinen en attractieparken, waaronder de Efteling, komen borden te staan met de actuele filemeldingen. 

Bezoekers kunnen voor vertrek in één oogopslag zien of er op de weg naar huis verkeersopstoppingen zijn. Is dat het geval, dan kan men besluiten langer in het park te blijven om zo de files te ontlopen.

{googleads right}Rijkswaterstaat

De file-informatie is een initiatief van Rijkswaterstaat en Koninklijk Horeca Nederland. Ook hotels en grote conferentiecentra doen mee aan de proef. Horecabedrijven spelen in op het initiatief met speciale aanbiedingen zoals filemenu’s, om zo een langer verblijf aantrekkelijker te maken.

Naar de parkplanner van de Efteling

2008 © PARKPLANET – FOTO: SXC

Meest bezochte parkprofielen