Futuroscope

Futuroscope over de 35 miljoen-grens

Futuroscope

Futuroscope, het park bij Poitiers dat gewijd is aan nieuwe technologieën en filmprojecties, heeft de grens van 35 miljoen bezoekers overschreden. 

Het park opende in 1987 zijn poorten en heeft zich sindsdien trouw getoond aan zijn missie: bezoekers nieuwe belevenissen laten ondergaan in gigantische bioscopen, interactieve attracties en bij onverwachte shows. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe attractie Les Animaux du Futur waarbij bezoekers tijdens een ‘interactieve safari’ driedimensionale biotopen zien met daarin dieren die kunnen leven over vijf miljoen, honderd miljoen of zelfs tweehonderd miljoen jaar. 

{googleads right}Meer bezoekers

De mijlpaal van de 35 miljoenste bezoeker werd door het management van Futuroscope met tevredenheid gevierd. Tot op heden kon het park over 2008 vijf procent meer gasten – omgerekend 33.000 personen – noteren dan rond dezelfde tijd vorig jaar. Het aantal overnachtingen in de hotels rondom Futuroscope nam in hetzelfde tijdsbestek toe met twaalf procent. Het park is na Disneyland Parijs, Walt Disney Studios en Parc Astérix het vierde grote attractiepark van Frankrijk, met 1,6 miljoen bezoekers in 2007. Futuroscope maakte vorig jaar anderhalf miljoen euro winst.

Arthur en de Minimoys

Voor eind 2009 heeft Futuroscope een vernieuwing aangekondigd van de attractie Le Défi d’Atlantis. De Imax-4D-film in dit futuristische gebouw zal worden vervangen door een film van Arthur en de Minimoys. Het is een bewerking van de gelijknamige bioscoopfilm uit 2006, waarin Arthur op zoek gaat naar een verborgen schat in het land van de Minimoys, een volkje dat in harmonie met de natuur leeft. Er zullen liften in de glazen façade van het gebouw komen en de beweegbare Atlantis-platforms waarop de bezoekers plaatsnemen zullen worden omgebouwd in oversized lieveheersbeestjes. 


© 2008 TEKST: PARKPLANET – FOTO: CREATIVE CITIZEN

Meest bezochte parkprofielen