Waterloo voor het Roze Kasteel

Gezocht: kasteelheer

Waterloo voor het Roze Kasteel

Radio 538 gaat op zoek naar een tijdelijke kasteelheer of -vrouw voor het roze kasteel in het Land van Ooit. 

Het kasteel, dat door de voormalige eigenaren zonder enig historisch besef zo rigoureus roze werd geverfd, staat sinds het faillissement van het Drunense park leeg. Dj Lindo Duvall van Radio 538 gaat vanaf vandaag in zijn programma op zoek naar een nieuwe kasteelheer of -dame. Volgens het radiostation krijgt de winnaar er tijdelijk een tuin van 25 hectare bij, namelijk het omliggende kasteelpark.

Antikraak

Via de website van de zender kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Op 7 augustus zullen uiteindelijk drie finalisten strijden om de sleutels van het kasteel. De winnaar mag in het kasteel wonen zolang het nog geen nieuwe bestemming heeft. De gemeente Heusden, eigenaar van het pand, en vastgoedbeheerder Camelot Beheer in ’s-Hertogenbosch willen het knalroze kasteel op deze manier behoeden voor krakers, vandalisme en verval. Radio 538 stelt aan de winnaars van de antikraakactie een verhuiswagen ter beschikking: de beroemde 538-Hummer.

{googleads right}Napoleon

Het kasteel werd omstreeks 1230 gebouwd en kreeg de naam Kasteel Steenenburgh. Vanaf 1700 kwam het in handen van de Belgische graaf d’Oultremont en later kreeg het de naam Kasteel van Drunen. In 1795 werd het oorspronkelijke kasteel verwoest door de Fransen en bleef alleen het poortgebouw over. In 1875 werd daarvan het huidige kasteel gebouwd. Het gebouw doorstond in de eeuwen branden en oorlogen. Het diende ook nog als veldhospitaal voor de troepen van Napoleon.

Randweg

In de jaren tachtig kwam het landgoed met daarop het kasteel in handen van de familie Taminiau. Het park werd omgedoopt tot Het Land van Ooit en het kasteel kreeg een roze kleur. Na het faillissement in 2007 kocht de gemeente Heusden het park en de opstellen, onder meer om er een randweg aan te kunnen leggen. De attracties en spullen van het pretpark zijn inmiddels geveild.


© 2008 TEKST EN FOTO: PARKPLANET
 

Meest bezochte parkprofielen