Meer Nederlanders in Disneyland Parijs

Meer bezoekers uit Nederland

Meer Nederlanders in Disneyland Parijs

De omzet in Disneyland Paris vertoont nog steeds een opgaande lijn.

De omzetstijging in de twee parken – naast Disneyland ook Walt Disney Studios – kwam in het derde kwartaal, dat loopt van april tot en met juni, uit op vijf procent. Die groei is te danken aan hogere uitgaven per gast en een toename van het aantal bezoekers uit Nederland. Ook uit Frankrijk en Italië kwamen meer toeristen naar Marne-la-Vallée. In totaal gaven de gasten in de twee themaparken 182 miljoen euro uit.

{googleads right}Lagere omzetstijging

De omzetgroei in het hele resort was echter minder sterk dan gehoopt. De totale verkoop steeg in het derde kwartaal met drie procent tot bijna 332 miljoen euro. Vorig jaar lag de omzetstijging in dezelfde periode nog op 12,2 procent. Disneyland schrijft de lagere omzettoename toe aan de paasdagen; die vielen dit jaar niet in april maar in maart, waardoor ze niet meetellen voor het derde kwartaal.

Hotels en Disney Village

In de zeven Disney-hotels en het uitgaanscentrum Disney Village besteedden de bezoekers ruim 135 miljoen euro, een toename van twee procent. In de negen maanden van het lopende fiscale jaar, dat eindigt op 30 september, realiseerde Disneyland Resort een omzet van 937,4 miljoen euro.


© 2008 PARKPLANET – FOTO: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen