Toverland

Meer Duitsers naar Toverland

Toverland

Toverland mag zich verheugen in een toenemend aantal bezoekers uit Duitsland. 

Volgens het pretpark in Sevenum heeft het die toegenomen populariteit te danken aan de houten achtbaan Troy, die vorig jaar in gebruik werd genomen. “Troy is een echte internationale publiekstrekker. Het effect is duidelijk merkbaar in de stijging van de bezoekersaantallen”, vertelt marketingmanager Lian Lempens.

{googleads right}Samenwerking

Naast het ‘Troy-effect’ begint ook in Duitsland de uniciteit van het concept ‘jaarrond geopend en weersonafhankelijk’ door te dringen, zegt Lempens. “Deze positionering van Attractiepark Toverland in de Duitse markt zorgt steeds vaker voor een wisselwerking. Voor de zomer van 2008 zijn Toverland en Krefeld Zoo een samenwerking aangegaan. We zien kansen door de krachten te bundelen en daarmee elkaars concepten te versterken.”

Gunstige ligging

Toverland profiteert ook van de relatief gunstige ligging tot opzichte van Duitsland. Door de situering aan de A67 nog vóór Eindhoven hoeven bezoekers niet over de vervelende en vaak door opstoppingen geplaagde rondweg om de Lichtstad.


2008 © TEKST: PARKPLANET – FOTO: TOVERLAND

Meest bezochte parkprofielen