Nickland & The Hollywood Studio Set in Movie Park Germany

Movie Park Germany heeft zeven filmwerelden. Ga mee naar het kleurrijke Nickland, waar SpongeBob, Dora en Jimmy Neutron wonen, en naar The Hollywood Studio Set.

Alle tekenfilmhelden van televisiezender Nickleodeon hebben een plaatsje gekregen in Nickland, een drie hectare groot themagebied. Het kleurrijke Nickland in Movie Park Germany heeft zestien attracties, diverse horecafaciliteiten en een grote Nick-winkel.

Mission to Mars - Foto: (c) Parkplanet

Backyardigans Mission to Mars

Tweehonderd meter lange junior achtbaan die met de gasten een tochtje door het heelal maakt. De treintjes zijn vormgegeven als een raket.

Informatie: Spannende attractie voor het hele gezin – Minimale lengte om mee te mogen: 0,90 meter – Kinderen onder 1,35 meter alleen onder begeleiding van een volwassene – Openluchtattractie

Dora's Big River Adventure - Foto: (c) Parkplanet

Dora’s Big River Adventure 

In deze wildwaterbaan varen gasten in een boomstam over een paarse tekenfilmrots naar een weelderig, tropisch regenwoud. De tocht over twee hoge stroomversnelling wordt gadegeslagen door Dora en haar aapje Boots. Aan het eind van de tocht vallen de boomstammen van een hoge waterval naar beneden.

Informatie: Spannende attractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,00 meter – Minimale leeftijd: 6 jaar – Kinderen onder 8 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene – Openluchtattractie – In deze attractie kun je nat worden

Ghost Chasers - Foto: (c) Parkplanet

Ghost Chasers

De karretjes van deze vijftien meter hoge wilde muis-achtbaan schieten door de hoge haarspeldbochten van Bikini Bottom.

Informatie: Spannende attractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,20 meter – Maximale lengte om mee te mogen: 1,95 meter – Openluchtattractie

Splat-O-Sphere in Movie Park Germany

Splat-O-Sphere

Midden in Nickland staat de opvallende Splat-O-Sphere, een 28 meter hoge, oranje toren met tweepersoons vliegtuigjes. Door aan de handel te trekken kunnen de gasten hun stoeltje naar links en naar rechts laten bewegen.

Informatie: Attractie geschikt voor het hele gezin – Minimale lengte om mee te mogen: 1,20 meter – Openluchtattractie

Avatar Air Glider - Foto: (c) Parkplanet

Avatar Air Glider

In deze draaimolen vlieg je liggend op je buik door de lucht.

Informatie: Attractie geschikt voor het hele gezin – Minimale lengte om mee te mogen: 1,20 meter – Maximale lengte om mee te mogen: 1,95 meter – Openluchtattractie

Splash Bash in Movie Park Germany

SpongeBob Splash Bash 

In vierpersoons boten kunnen bezoekers door SpongeBobs onderwaterwereld Bikini Bottom varen. Bij hun vaart langs de Krokante Krab van meneer Krabs of de Maatemmer van Plankton komen de gasten langs waterfonteinen die actief kunnen worden gemaakt door waterkanonnen aan boord. Maar ook de bezoekers langs de kant kunnen met waterpistolen op de bootgasten spuiten.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Minimale lengte om mee te mogen: 0,90 meter – Kinderen onder 1,20 meter alleen onder begeleiding van een volwassene – Openluchtattractie – In deze attractie kun je nat worden

Jimmy Neutron Atomic Flyer in Movie Park Germany

Jimmy Neutron Atomic Flyer

Bij deze bijna driehonderd meter lange achtbaan rijden de wagens onder de rails en hangen de benen vrij te bengelen. Deze roller coaster is zowel voor volwassenen als voor kleinere kinderen geschikt. Het bijzondere van Jimmy Neutron Atomic Flyer zit hem in het zitsysteem: de zitplaatsen zijn achterover gebogen en door innovatieve hydraulische beugels kunnen ook kleine kinderen veilig meerijden. De hoogte van de achtbaan is vijftien meter en de topsnelheid 47 kilometer per uur.

Informatie: Spannende attractie voor het hele gezin – Minimale lengte om mee te mogen: 0,95 meter – Kinderen onder 1,30 meter alleen onder begeleiding van een volwassene – Openluchtattractie

Fairy World Spin

Fairy World Spin

De bekende snelle draaimolen waarin de theekopjes rondjes dansen is in Nickland gewijd aan het televisieprogramma Fairly Odd Parents. Draai mee met Cosmo en Wanda in de Fairy World Spin.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Kinderen onder 1,00 meter alleen onder begeleiding van een volwassene – Overdekte attractie

Teenage Mutant Ninja Turtles: License to Drive - Foto: (c) Parkplanet

Teenage Mutant Ninja Turtles: License to Drive

Leonardo, Donatello, Raphael en Michelangelo, de van televisiezender Nickelodeon bekende Teenage Mutant Ninja Turtles, hebben een eigen verkeersschool. In de trainingsruimte wordt eerst van elke testrijder een foto gemaakt voor een eigen rijbewijs. Het parcours slingert door de straten van New York City. Onderweg komen de jonge chauffeurs verkeerstekens, stoplichten en zebrapaden tegen. Na een succesvolle rit komen de coureurs in aanmerking voor een rijbewijs; ze hebben de keus tussen een officieel EU-rijbewijs of een Ninja Turtles-versie, voorzien van een eigen foto.

Informatie: Attractie voor kinderen – Baby track voor kinderen van 90 tot en met 120 centimeter, maximumsnelheid 4 kilometer per uur – Junior track voor kinderen van 121 tot en met 140 centimeter, maximumsnelheid 6 kilometer per uur – Openluchtattractie

Adventure in Movie Park Germany - Foto: © Adri van Esch

Adventure Bay

Achter in Nickland ligt Adventure Bay, een zone met diverse attracties geheel gewijd aan de populaire kinderserie Paw Patrol. Het uit de reeks bekende plaatsje Adventure Bay is nagebouwd op een oppervlakte van 1800 vierkante meter. In de attractie Paw Patrol Adventure Tour maken gasten een snelle offroad-rit. De voertuigen zijn aangepast aan de serie, zoals de brandweerwagen van Marshall en de Rubbles-bulldozer. Zuma’s Zoomer is een wilde luchtkussen-bootrit aan het strand van Adventure Bay. Er is ook een kinderspeelplaats met interactieve elementen in Beach-stijl, helemaal gewijd aan labrador Zuma en buldog Rubble. Kinderen kunnen in Adventure Bay met hun Paw Patrol-helden op de foto.

Informatie: Buitenspeelplaats met diverse attracties speciaal voor kinderen 

THE HOLLYWOOD STUDIO SET

Movie Park Studios Tour

Familieachtbaan Movie Park Studios Tour is een zogenaamde ‘multi dimension coaster’. De baan neemt gasten mee op een Hollywood-studiotour met verschillende sets en scènes. De treintjes bereiken een topsnelheid van 60 kilometer per uur, worden tweemaal gelanceerd en draaien 360 graden om hun as.

Informatie: Spannende attractie voor het hele gezin – Minimale lengte om mee te mogen: 1,10 meter – Onder 1,30 meter begeleiding door een volwassene verplicht – Grotendeels overdekte attractie; een klein deel van de baan loopt buiten het gebouw om

Excalibur, Secrets of the Dark Forest in Movie Park Germany

Excalibur – Secrets of the Dark Forest

Met ronde boten varen de bezoekers een wilde rivier af, door betoverde wouden, donkere spelonken, langs ravijnen en door een fabelachtige grot. De ‘rapid river’ Excalibur – Secrets of the Dark Forest ligt officieel in Adventure Lagoon, een klein themagebied dat als een enclave achterin Nickland ligt.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Minimale lengte om mee te mogen: 0,90 meter – Kinderen onder 1,20 meter alleen onder begeleiding van een volwassene – Gedeeltelijk overdekte attractie – In deze attractie kun je nat worden 

Snacks & Drinks - Foto: (c) Parkplanet

Horeca in Nickland

Bij het modern ingerichte Snacks & Drinks zijn Krabbenburger te koop, de favoriete hamburger van SpongeBob.

EHBO

Er is een eerstehulppost achter de grote Nickshop.

Shoppen in Nickland

Verder de film in

Movie Park Germany heeft zeven filmwerelden. Ontdek ook de andere themazones.

Meest bezochte parkprofielen