Ingang Parque Warner

Na zes jaar eindelijk winstgevend

Ingang Parque Warner

Na zes jaar is Parque Warner eindelijk uit de rode cijfers. 

Dat heeft directeur Juan Jose Torres bekendgemaakt. Torres verwacht dat de winstgevendheid van het filmpark ten zuiden van Madrid nog zal toenemen.

{googleads right}Nieuwe investeringen

Parque Warner opende in 2002 onder de naam Warner Bros. Movie World Madrid. Het haalde nimmer de bezoekersaantallen die voorzien waren. Het groot opgezette en op Amerikaanse leest geschoeide pretpark veranderde zijn naam in Parque Warner en werd overgenomen door de Spaanse groep Parque Reunidos, waartoe ook het Belgische Bobbejaanland behoort. De nieuwe moedermaatschappij stelde een jaar en drie maanden geleden Juan Jose Torres aan als algemeen directeur. Sinds Torres de scepter zwaait over het tot nu toe kwakkelende themapark haalt de onderneming de gestelde doelen met een positief financieel resultaat tot gevolg. Torres gaat er van uit dat de winst van Parque Warner in de toekomst nog zal stijgen, al zegt hij geen garanties te kunnen geven gezien de economische crisis die ook het Warner-park treft. “Met Parque Reunidos achter ons als sterke partner zullen we kunnen blijven investeren in ons product”, zei Torres. Hij verwacht dat het huidige bezoekersaantal van 1,1 miljoen zal toenemen door de vernieuwingen in zijn park.

Plannen voor een hotel

Parque Warner opent nog dit seizoen een nieuwe attractie: een boottocht door de wereld van stripfiguur Yogi Bear. In de lente van 2009 staat er weer een nieuwigheid op stapel: in de kinderzone Cartoon Village opent dan een Bugs Bunny-achtbaan. Torres verwacht ook te kunnen profiteren van de nieuwbouw die rondom het park gepland staat. Er zijn vergaande plannen voor een hotel, een golfbaan en een shopping mall.

© 2008 TEKST: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen