Een bruidspaar in de Efteling

Trouwexplosie op 08-08-08

Een bruidspaar in de Efteling

Sinds prinses Máxima en kroonprins Willem-Alexander hun huwelijk sloten op 02-02-02 (2 februari 2002) is een trouwdatum die uit drie gelijke cijferparen bestaat zeer gewild.

De meest populaire dag om dit jaar het boterbriefje te halen is 8 augustus (08-08-08). De meeste bruiloftlocaties zijn volgeboekt en trouwambtenaren draaien die dag overuren. Ook de Efteling merkt dat de achtste dag van de achtste maand in 2008 voor velen een geluksdag moet worden. Het park heeft opvallend veel meer verzoeken gehad om in de sprookjesachtige omgeving van Anton Pieck een bruidsreportage te mogen maken. Zestien koppels kiezen over ruim twee weken voor de Efteling als fotolocatie, veel meer dan op een ‘gewone’ datum. De meest favoriete plekjes voor unieke foto’s van het sprookjeshuwelijk zijn het kasteel van Doornroosje, het slot van het Meisje met de Zwavelstokjes, het balkon van Theater de Efteling en de omgeving van het Anton Pieckplein.

{googleads right}Trouwen in hotel

Ook in het Efteling Hotel is het op 08-08-08 druk: drie bruidsparen zullen op die dag in het hotel hun jawoord geven. Sinds 2003 is het Efteling Hotel een officiële trouwlocatie waar verliefde koppels in het huwelijk kunnen treden. Inmiddels hebben al meer dan honderd paren van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

Dringen

Ook vorig jaar was de trouwdatum met de drie gelijke cijferparen populair: op 07-07-07 trouwde onder meer Do met haar vriend Marc. De Assepoester-vertolkster uit de gelijknamige Efteling-musical koos voor Barcelona als trouwlocatie omdat ze daar verzekerd zou zijn van mooi weer. Dit jaar is 8 augustus dé dag om te trouwen. Niet alleen in de Efteling is het druk, ook in veel grote steden is het dringen geblazen op het stadhuis. In Rotterdam trouwen die dag 66 stellen, drie keer zoveel dan normaal. In Den Haag stappen 51 paren in het huwelijksbootje, in Utrecht 24 en in Amsterdam 29.

Ondertrouw

Nu alvast het hotel van de Efteling vastleggen voor de huwelijksplechtigheid op 09-09-09 kan nog niet. Het toekomstige bruidspaar moet eerst in ondertrouw gaan en vanaf dat moment gaat de termijn van één jaar lopen, waarbinnen de trouwdag moet vallen. Gegadigden voor 9-9-2009 moeten met hun reservering dus nog tot na 9 september van dit jaar wachten.


© 2008 PARKPLANET – FOTO: EFTELING

Meest bezochte parkprofielen