Efteling Hotel

Antennes worden aan oog onttrokken

Efteling Hotel

De Efteling gaat de antennes op het dak van het hotel aan het oog onttrekken.

Dat het pretpark niet gelukkig is met de ontsierende antennes en luchtbehandelingkasten op het hotel was al duidelijk: in de reclamespot voor De Vliegende Hollander zijn de sprieten en masten bovenop het hotel keurig weggewerkt. Maar in werkelijkheid staan de foeilelijke antennemasten, waaronder die van Efteling Radio, nog steeds bovenop het sprookjeshotel. Binnenkort echter behoort dat beeld tot het verleden. De Efteling gaat het aanzicht van het hotel verfraaien en een camouflage van het antennepark behoort tot de plannen.

{googleads right}Entreetorens

De bouwplannen voor het optooien van het Efteling Hotel zijn inmiddels ingediend bij de gemeente. Naast de aanpassing van het dak wil het park ook vier ankerliers plaatsen op het parkeerterrein, aan de toegangsweg naar het hotel. De ankerliers zijn een soort geharnaste ridders van ruim vier meter hoog die door middel van kabels het ‘luchtkasteel’ – het hotel – aan de grond houden. Tot de metamorfose hoort ook de plaatsing van twee nieuwe torens bij de entree van het hotel. 

© 2008 PARKPLANET – FOTO: HAASJE

Meest bezochte parkprofielen