Assepoester komt naar Sprookjesbos

Assepoes op komst

Assepoester komt naar Sprookjesbos

Een sierlijk bord in het Sprookjesbos van de Efteling kondigt het nu officieel aan: Assepoester is op komst. 

Het sprookje wordt het 26e tafereel in het beroemde bos en krijgt een plaatsje aan het Herautenplein, naast de grot van Sneeuwwitje. Op het plein, dat al dateert uit de beginjaren van de Efteling, staan ook De Kikkerkoning, Ezeltje Strekje, herberg De Ersteling (Tafeltje Dekje), het kasteel van de stiefmoeder van Sneeuwwitje en de Magische Klok.

{googleads right}Fundering

Inmiddels is de fundering voor het nieuwe sprookje – waarin Assepoester het muiltje past – gelegd; achter horecapunt Kleyne Klaroen. Eerder onderzoek wees uit dat de bezoekers van de Efteling Assepoester als sprookje nog het meeste missen. Het is inmiddels drie-en-een-half jaar geleden dat de Efteling een nieuw sprookje aan het bos toevoegde: bij opening van de WinterEfteling van 2004 werd het Meisje met de Zwavelstokjes geopend.

Sprookjesboom

Naast Assepoester krijgt het Sprookjesbos in 2009 nog een tweede nieuw tafereel erbij: tegenover het Meisje met de Zwavelstokjes wordt een plaatsje ingeruimd voor De Sprookjesboom. De boom is bekend van de gelijknamige televisieserie. Voor dit nieuwe sprookje zijn, behalve wat groene hekken, nog geen bouwactiviteiten ter plekke gesignaleerd.


© 2008 TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen