Oktoberfest

Bier en nog eens bier

Oktoberfest

Het is Oktoberfest in Europa-Park. Het Zuid-Duitse park heeft in september en oktober vijf bierfeesten op het programma staan en twee keer het originele Frühschoppen op zondagmorgen.

Inhaken op regionale, landelijke of zelfs wereldwijde evenementen is voor themaparken commercieel steeds interessanter. Het in de Verenigde Staten zeer populaire Halloween kreeg de afgelopen jaren ook meer voet aan de grond in Europese pretparken. Disneyland Parijs, de Walibi-parken en ook het Europa-Park pakken fors uit voor het griezelfestijn en weten zo hun bezoekerscijfers in de maand oktober naar een hoger niveau te tillen. Ook een feestdag als Quatorze Juillet (14 juli) is in Frankrijk aanleiding voor extra festiviteiten en vuurwerk in parken als Disneyland en Futuroscope.

Bier

Duitsland heeft als typisch volksfeest het Oktoberfest, dat vooral in Múnchen groots wordt gevierd. Het evenement, dat gehouden wordt van half september tot en met de eerste zondag in oktober, wordt in de Beierse hoofdstad bezocht door meer dan zes miljoen mensen.

{googleads right}Blaaskapellen

Europa-Park heeft voor het Oktoberfest de Silver Star Dome gereserveerd. Het spektakel biedt naast blaaskapellen en blauw-wit geklede dirndl-meisjes ook typisch lokale delicatessen als O’batzter, Rostbratwürstl, Leberkäs, Hax’n en Schmankerl. Vanzelfsprekend wordt er volop bier geschonken! 

Epcot

Een themapark waar 365 dagen per jaar Oktoberfest gevierd wordt, is Epcot in Walt Disney World. In het Duitse paviljoen – het nagebouwde stadje Rothenberg – wordt in de Biergarten dagelijks gefeest en kunnen bezoekers genieten van Duitse worsten, Sauerbraten en rode kool. Jodelaars en dansers in authentieke Lederhosen verzorgen een aanstekelijke show. In de eetgelegenheid Sommerfest zijn bratwurst, pretzels en bier verkrijgbaar. In de maand oktober programmeert Epcot de speciale Oktoberfest Celebration

© 2008 TEKST: PARKPLANET – FOTO: EUROPA-PARK 

Meest bezochte parkprofielen