De 200 miljoenste gast

Disneyland ontvangt 200 miljoenste gast

De 200 miljoenste gast

Disneyland Paris mocht gzijn tweehonderdmiljoenste gast begroeten sinds de opening op 12 april 1992.

Om elf uur vervoegde zich de familie Yernaux bij de ingang van het sprookjespark bij Parijs. De familie, bestaande uit vader Gerald, moeder Carine en de kinderen Theo (5) en Laura (6), is afkomstig uit Salon de Provence, in het uiterste zuidoosten van Frankrijk. Het gezin werd bij de toegangspoort feestelijk verwelkomd door Mickey en Minnie in hoogsteigen persoon. Directielid François Banon was aanwezig om de tweehonderdmiljoenste bezoeker te feliciteren en te overladen met cadeaus. Zij kregen een feestdiner aangeboden in het chique restaurant Walt’s in Main Street USA en een verblijf in een suite in de Empire State Club, het geheel nieuwe vip-gedeelte van Disney’s hotel New York. 

{googleads right}Trots

Het Disneyland Resort Parijs telt twee themaparken – naast Disneyland ook nog de Walt Disney Studios – die per jaar ruim 14,5 miljoen bezoekers trekken. De zeven eigen themahotels van het resort hebben een bezettingsgraad van 89,3 procent. 

Mijlpaal

Karl Holz, directievoorzitter van het Disneyland Resort, toonde zich verheugd en trots op het bereiken van de symbolische mijlpaal van tweehonderd miljoen bezoekers. “Het is het bewijs dat de unieke beleving die Disneyland Resort biedt steeds verder doorgroeit, terwijl we onze gasten blijven verrassen met nieuwe en spannende attracties, shows en entertainment.”

© 2008 PARKPLANET – FOTO: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen