Zwemparadijs

Europa-Park wil zwemparadijs

Zwemparadijs

Europa-Park wil ook na volgend jaar flink uitbreiden, onder meer met een vijfde hotel een een zwemparadijs.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuw terrein dat bij aanvang van het seizoen 2009 geopend gaat worden. Acht jaar lang heeft de familie Mack, eigenaar van Duitslands bestbezochte pretpark, er over gedaan om het nieuwe grondgebied te verwerven. Uiteindelijk werden zestig afzonderlijke percelen samengevoegd tot een terrein van vijftien hectare waarop in het voorjaar een nieuw Europees ‘land’ zal verrijzen; IJsland. Op het uitbreidingsterrein komt naast een hightech loopingachtbaan en een straatje ook een evenementenhal te liggen. 

{googleads right}Uitdaging

Ook na 2009 blijft het park uitbreiden. Directeur Roland Mack liet zich onlangs ontvallen dat hij het als zijn uitdaging ziet Disneyland Parijs voorbij te streven. Europa-Park is mooier en wordt groter dan de collega in Frankrijk, zo merkte hij strijdbaar op. Om dat te bereiken heeft het Zuid-Duitse park al weer nieuwe wensen op zijn verlanglijstje staan. Mack maakte bekend dat er serieuze plannen zijn voor een vijfde hotel en een overdekt zwemparadijs. Om alle voorgenomen projecten uit te kunnen voeren kan het park op lange termijn beschikken over extra bouwgrond met een oppervlakte van 150 hectare, gelegen tussen het resort en snelweg A5.

© 2008 TEKST: PARKPLANET – FOTO: NGUYEN DAI

Meest bezochte parkprofielen