Drag queen Tatjana Taft bij achtbaan Colossos

Gillende keukenmeiden

Drag queen Tatjana Taft bij achtbaan Colossos

Het wordt een dag vol gillende keukenmeiden: Heide-Park in het Noord-Duitse Soltau programmeert op één en dezelfde dag het vuurwerkkampioenschap Pyro Games en een Roze Zaterdag.

Op zaterdag 13 september 2008 is het Heide-Park het toneel van het mega-vuurwerkspektakel Pyro Games 2008. Vier Duitse vuurwerkteams gaan in de avonduren onder leiding van professionals een wedkamp aan om het mooiste vuurwerk aan het publiek te presenteren. Ieder team heeft een eigen siervuurwerkshow samengesteld, met prachtige displays tot op wel vijfhonderd meter hoogte. De avond van de dertiende september zal boven het Heide-Park één grote sterrenhemel zijn.

{googleads right}Roze Zaterdag

Dezelfde dag is het ook Gay Day in Heide-Park. De roze dag wordt georganiseerd in samenwerking met de regionale homo-organisatie CSD Nord. Op het programma staan een bonte show met drag queen Tatjana Taft als presentatrice (foto) en een parade met aan het hoofd Heide-Park-mascotte Wumbo. Heide-Park is met Phantasialand nog het enige park dat een succesvolle Roze Zaterdag organiseert. In Phantasialand is Fantasypride sinds 2004 de start van de grootse ColognePride, de Gay Pride van Keulen. 

Dertig jaar

Het Heide-Park, ten zuiden van Hamburg, viert dit jaar het dertigjarig bestaan. In de jubileummaand augustus hebben alle dertigjarigen gratis entree tot het pretpark. Bezoekers die in augustus hun entreekaartje kopen, mogen in september nog eens gratis terugkomen. De echte verjaardag wordt gevierd op zaterdag 23 augustus. Die dag zijn er veel extra activiteiten en het park blijft drie uur langer open: tot elf uur ’s avonds.


© 2008 PARKPLANET – FOTO: HEIDE-PARK

Meest bezochte parkprofielen