Hotel Matamba vanuit de tuin gezien

Hotel Matamba in Phantasialand

Hotel Matamba vanuit de tuin gezien

Met een welgemeend Karibuni – welkom – werd in Phantasialand het nieuwe hotel Matamba geopend.

Het honderdzeventien kamers tellende hotel is geheel gebouwd in Afrikaanse stijl en is – na het Chinese Ling Bao – het tweede themahotel van het Duitse park.

Exotische geuren

Overal in Matamba bepalen inheemse klanken, exotische geuren, tropische planten en typisch Afrikaanse kleuren en vormen de sfeer. Het gebouw is geïnspireerd door de artistieke manier van bouwen van de Dogon, een volksstam in Mali. De buitenzijde heeft karakteristieke vooruitstekende gedeeltes, rieten daken, donkere houtversieringen en warme zandkleuren. In het interieur bepalen Afrikaanse maskers, stoffen en sculpturen het beeld.

Een kamer in hotel Matamba

Restaurants

Het restaurant Zambesi en het uit twee verdiepingen bestaande loungerestaurant Bantu bieden een wereldgeoriënteerde eetcultuur met internationale nuances: het beste van de Pan-Afrikaanse keuken, Europees met Afrikaanse accenten en specialiteiten verfijnd met exotische specerijen. Naast twee restaurants beschikt het nieuwe hotel ook nog over de Jafari-Bar.

Restaurant Zambesi in hotel Matamba

{googleads right}Gezinnen

Hotel Matamba heeft familiekamers met afgeschermde slaapruimtes voor ouders en kinderen, een kinderreceptie en een grote speelkamer. Matamba richt zich naast op families ook op de zakelijke markt; het beschikt over vier conferentiezalen. Het hotel grenst aan het nieuwe themagebied Deep in Africa, waarin de hangende loopingachtbaan Black Mamba gelegen is. Vanuit het hotel is het attractiepark rechtsreeks te bereiken. Voor de bouw van het tweede themahotel investeerde het bedrijf in totaal 16,5 miljoen euro.

De kinderspeelbrug in de Afrikaanse tuin van hotel Matamba

Korte vakantiebestemming

Phantasialand – dat zich steeds meer positioneert als een korte vakantiebestemming in plaats van uitsluitend een dagje uit – beschikt met de opening van Matamba over vijfhonderd extra bedden, naast de 650 bedden in het Chinese viersterren hotel Ling Bao. Voor wie liever kampeert heeft het park bij Brühl ook nog het indianendorp Smokey’s Digger Camp.


© 2008 PARKPLANET – FOTO’S: PHANTASIALAND

Meest bezochte parkprofielen