Burger Invasion

Mickey Mouse verbant Big Mac

Burger Invasion

De drie restaurants in Disneyland in Anaheim die producten van McDonald’s verkopen zullen in de eerste week van september de deuren sluiten.

De eetgelegenheden worden verbouwd en krijgen andere thema’s en menu’s. De McDonald’s-vestigingen in Walt Disney World in Florida – op de Marketplace van Dowtown Disney – en in Disneyland Parijs – in Disney Village – blijven open. Disney en McDonald’s blijven ook gewoon samen promotieacties opzetten.

Transvetten

De Disney-themaparken in de Verenigde Staten maken zich al een aantal jaren sterk voor gezonder voedsel, in het bijzonder voor jeugdige gasten. In de door Disney geleide restaurants is het menu uitgebreid met verse en gezondere producten die minder transvetten bevatten. Disneyland Anaheim loopt daarmee vooruit op de wetswijziging die in 2010 in Californië van kracht wordt en waarin het gebruik van transvetten in restaurants helemaal aan banden wordt gelegd. Een recent uitgevoerd Amerikaans onderzoek onder 25 grote fastfoodketens wees uit dat de meeste menu’s van McDonald’s slecht scoren op het gebied van calorieën. De sluiting van de drie McDonald’s-restaurants in Disneyland wordt in verband gebracht met het streven naar gezondere voeding, maar het park zelf ontkent die relatie. Volgens een woordvoerder zijn de eetgelegenheden gewoon aan een nieuwe invulling toe.

{googleads right}Nieuw menu

McDonald’s had bij Mickey in Anaheim geen restaurants onder de eigen naam, zoals die wel bestaan in Orlando en Parijs. In Californië werden echter wel McDonald’s-producten verkocht in drie cafetaria’s: Burger Invasion, Conestoga Fries en Harbour Galley. Die counter service-restaurants voeren sinds 2001 een beperkt McDonald’s-menu.

Jaren zestig

Burger Invasion – waar de bekende Big Mac op het menu stond – is een typisch Amerikaans hamburgerrestaurant, zoals die in de jaren zestig langs de snelwegen te vinden waren. Het is een soort ruimteschip in de vorm van een vijftien meter lang broodje hamburger, gelegen aan Paradise Pier in California Adventure.

Gezonder menu

De Harbour Galley ligt in het Disneyland Park, wat weggestopt in Critter Country. Voor de omvorming naar een McDonald’s-uitgiftepunt was het een seafood-restaurant, maar het trok te weinig eters. Conestoga Fries is een verkoopwagen in Frontierland. Na 2 september 2008 krijgen de drie eetgelegenheden een nieuw thema, een gezondere menukaart en verdwijnt het logo van McDonald’s van de gevel.


© 2008 TEKST: PARKPLANET – FOTO: SPACKLETOE

Meest bezochte parkprofielen